Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Ati auzit vorbindu-se de SUPERALIMENTE?

Ati auzit vorbindu-se de SUPERALIMENTE?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 8 ani si 4 luni
Vizualizari
1790

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ce sunt superalimentele?

Acelea care conțin multe elemente dintre cele 50, de care are nevoie omul zilnic, pentru susținere și buna funcționare. Dacă nu luăm suplimente alimentare, dacă avem puțin timp pentru a ne ocupa de hrana de peste zi, putem să apelăm cu încredere la aceste superalimente existente și promovate, cu tot suportul dovedit științific de care dau dovadă.

Superalimentele contribuie decisiv la buna nutriție a corpului uman, hrănind în egală măsură creierul, oasele, mușchii, pielea, părul, inima, plamânii, sistemul reproducător, pancreasul sau sistemul imunitar. În plus, corectează pe termen lung dezechilibrele nutriționale și ne ajută să adoptăm o dietă bazată într-o mare măsură pe alimente naturale și complete. Ne ajută și să facem o tranziție spre alimente mai sănătoase, ne construiesc un echilibru în greutate și ajută la găsirea acelei diete ideale pentru fiecare organism în parte. Și, da, este adevărat, ne ajută să scăpăm de suplimente, ”pastilele” care nu au energie de viață și sunt practice, produse realizate industrial, nu furnizate direct de mediul natural.

1. Pulbere organică din orz verdeorzul verde este un aliment foarte hrănitor, conținând minerale și vitamine de bază pentru organism. Are cea mai bogată sursă de SOD (superoxid dismutază), un preparat enzimatic de origine vegetală, cu efect în vindecarea bolilor, revitalizarea organismului și încetinirea proceselor de îmbătranire celulară.

2. Semințele de cânepăconțin proteine și fibre, care cresc sațietatea și încetinesc digestia, dar și o cantitate mare de acizi grași omega 3 și omega 6, care sunt importanți pentru sănătatea inimii. Semințele de cânepă pot fi combinate cu cereale, pot fi adaugate în smoothie-uri sau în iaurt.

3. Turmericul
- turmericul este primul condiment care se regăseşte în curry-ul indian. O singură lingură de turmeric pisat conţine 16% din necesarul de fier dintr-o zi. Este o sursă excelentă de vitamina A şi B6. Extractul din acest condiment conţine curcumin, care are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii. Turmericul poate preveni atacurile de cord, poate îmbunătăţi efectele chimioterapiei la pacienţii care suferă de cancer la sân şi poate încetini înmulţirea celulelor canceroase apărute la nivelul capului şi gâtului.

4. Produsele stupului -
miere, propolis, polen crud, lăptișor de matcă crud. Considerate a fi dintre cele mai spirituale și magice substanțe nutritive de pe Pământ, acestea reprezintă surse de substanțe nutritive concentrate. Istoricul, legendele și mitologia care înconjoară produsele stupului sunt demne de o bibliotecă…

5. Spirulina
- conține o gamă uimitoare de substanțe nutritive, printre care se numără: clorofila, proteine (conținutul de proteină este net superior oricărei alte forme, 65-71%), vitamine, principalele minerale, acizi grași esențiali, acizi nucleici, polizaharide și o gama largă de antioxidanți.

6. Fructe Goji - având un conținut ridicat în nutrienți, goji este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. Conţine 6 vitamine eseniale, 21 minerale, 18 aminoacizi, 8 polizaharide cu rol in creșterea imunității, zinc, calciu, seleniu, fosfor si germaniu (folosit in terapia pacienților cu cancer).

7. Pudra de cacao naturală - apreciată, mai ales, de către raw-foodiști, cacaoa naturală este o sursă bună de enzime, anitoxidanti si magneziu, polifenoli și flavonoizi, care au beneficii pentru sistemul cardiovascular și pentru…starea de spirit! Poți cumpăra pudra de cacao naturală de pe site-urile cu produse sănătoase și o poți folosi ca și gustare, în lapte sau iaurt.

8. Aloe vera
- gelul crud conține vitaminele A, C, E, Mg, Ca, Zn, Se, Cr, antioxidanți, fibre, aminoacizi, enzime, steroli, , polizaharide. Reduce inflamațiile, curăță organismul de radiații, ameliorează cancerul, intervine cu success în afecțiunile rinichiilor, ajută în diabet. Este un tonic adaptogen, adică menține starea de sănătate a tuturor organelor.

Tot între superalimente mai sunt cuprinse: algele albastre-verzi, noni, maca, acai, chroella, fitoplanctonul marin…

Despre superalimente se vorbește la superlativ, însă, au apărut și articole mai puțin favorabile:

Afinele, fructele goji, uleiul de măsline, rodiile şi fructele açaí au fost, în diferite perioade, promovate ca fiind extrem de benefice pentru sănătate, înzestrate cu însuşiri excepţionale, în stare să încetinească îmbătrânirea, să detoxifice organismul şi să prevină ori chiar să vindece o mie şi una de boli, uneori chiar cancerul.
În mijlocul acestui entuziasm - cu direcţie schimbătoare, dar de intensitate crescândă - pentru unul sau altul dintre aceste superalimente, opinia exprimată recent de British Dietetic Association (BDA) vine ca un duş rece: termenul de „superaliment“, spun experţii grupului, nu este decât o păcăleală de marketing.
Nimeni nu contestă că alegerea alimentelor pe care le consumăm are un rol imens în sănătate, dar promovarea anumitor alimente drept superalimente este doar un truc comercial, care îi induce în eroare pe consumatori.
Termenul de superaliment nu are nici o acoperire legală, nu este definit legal prin norme care să asigure folosirea lui într-un cadru bine definit; cu alte cuvinte, nu există reguli care să arate ce condiţii trebuie să îndeplinească un aliment pentru a fi încadrat în categoria superalimentelor.” Sursa: http://www.gds.ro/Panorama/20140208/Iluzia+din+spatele+superalimentelor

Suntem mereu pro și contra, avem păreri și susțineri științifice pentru mai toate argumentele, și atunci ce să credem, sau mai bine spus, să credem sau să nu credem în superalimente? Sau, oare să-i ascultăm pe cei ce spun mereu câte ceva negative despre tot ce este nou?
Dragii mei, suntem împotriva suplimentelor alimentare, împotriva superalimentelor, nu ne par sănătoși cei ce se hrănesc vegan..oare de ce suntem așa de împotriviți cauzelor sănătoase ale umanității, din punct de vedere nutrițional? Evident, este o întrebare și o părere personală…

Înțeleg și este evident progresul consumismului și rețelelor industriale, producția de lapte și lactate, producția de carne, mezeluri și este evident profitul acestora, în defavoarea sănătății umane.
Acum, să blamăm și aceste superalimente, îmi pare puțin deplasat, părerea mea personală!

Să fim sănătoși, să facem alegeri conștiente în viața de zi cu zi, numai bine!


Autor

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro