Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Avantajele stocarii datelor in cloud. Iata de ce sa alegi si tu aceasta solutie!

Avantajele stocarii datelor in cloud. Iata de ce sa alegi si tu aceasta solutie!

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Vizualizari
543

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cantitatea de date generata in fiecare zi este imensa si continua sa creasca, iar alegerea celei mai bune solutii de stocare a acestora reprezinta o preocupare constanta pentru orice companie, indiferent de marimea sa.
Cea mai populara si eficienta metoda de a face acest lucru consta in folosirea unui serviciu de stocare in cloud. Sunt mai multe motive pentru care si tu ar trebui sa iei in considerare migrarea in cloud a afacerii tale, iar despre cele mai importante dintre acestea vom vorbi mai jos.

1. Securitate sporita
Securitatea datelor este un aspect pe care nicio companie nu-si poate permite sa-l neglijeze. Atacurile cibernetice sunt tot mai numeroase si consecintele acestora tot mai costisitoare, iar asta nu doar din punct de vedere financiar. Unul dintre avantajele alegerii unei solutii cloud il reprezinta tocmai securitatea sporita. Soluția tradițională a stocarii datelor si aplicatiilor pe serverele gazduite in sediul companiei tale nu este una pe care sa te poti baza pe termen lung, oricat de bine ar fi ea gandita. In schimb, pentru furnizorii de servicii cloud, siguranta datelor reprezinta o provocare constanta careia sunt dornici sa-i faca fata. Cel mai important, dispun de resursele necesare pentru a putea face acest lucru.

2. Costuri mai mici
Gasirea celei mai bune strategii de reducere a costurile este una dintre preocuparile oricarui manager. Pentru a-ti construi propria infrastructura IT ai nevoie de echipamente IT performante si de specialisti capabili sa tina pasul cu riscurile tot mai mari. O mare parte a bugetului lunar al companiei va fi alocat in acest scop, iar calitatea serviciilor s-ar putea sa nu reflecte costul acestora. Din acest punct de vedere, este mult mai practic pentru o companie sa migreze in cloud. Aceasta mutare permite accesul la cele mai moderne tehnologii si la solutii special concepute pentru afacerea ta, fara a mai fi nevoie de investii permanente in echipamente IT si resurse umane.

3. Accesibilitate ridicata
Unul dintre motivele pentru care acest gen de servicii au devenit atat de populare este accesibilitatea ridicata a acestora. Este o caracteristica tot mai apreciata, mai ales in ultimii ani, cand munca la domiciliu a devenit o necesitate. Datele din cloud pot fi accesate, oriunde si oricand, de catre oricine are permisiune de a face acest lucru. Ai nevoie doar de un dispozitiv, fie el un computer, un telefon ori o tableta, si de o conexiune la internet.

4. Scalabilitate mai mare
Un alt avantaj al serviciilor de stocare in cloud il reprezinta scalabilitatea. Poate fi destul de dificil sa estimezi de cat spatiu de stocare vei avea nevoie pentru a face fata volumului de date ce trebuie gestionat. Sa luam exemplul unui magazin online, ce ofera reduceri semnificative intr-o anumita perioada a anului. In mod normal, traficul de pe site ar trebui sa inregistreze o crestere semnificativa, dar daca sistemul nu este pregatit sa gestioneze un volum mai mare de tranzactii si cresterea volumului de activitati, rezultatele nu vor fi cele dorite. Exista, bineinteles, si posibilitatea a investi bani in resurse suplimentare de care, dintr-un motiv sau altul, ajungi sa nu mai ai nevoie. Mutarea in cloud inseamna ca vei plati in plus doar pentru resursele suplimentare pe care le si folosesti efectiv.

5. Flexibilitate avansata
Nu putem vorbi despre avantajele stocarii datelor in cloud fara a mentiona si flexibilitatea serviciilor de acest tip. Prin asta ne referim la faptul ca poti opta pentru un singur tip de serviciu sau o combinatie a acestora, in functie de nevoile companiei tale.

Cel mai frecvent intalnite tipuri de cloud sunt:

  • Cloud-ul public - este pus la dispozitia unui numar ridicat de utilizatori si poate fi accesat prin intermediul unei retele publice
  • Cloud-ul privat - accesul la resurse este posibil doar pentru un client specific, prin intermediul unei retele private
  • Cloud-ul hibrid - combina caracteristicile cloud-ului public si a celui privat
  • Multicloud-ul - combina cele trei tipuri de cloud de mai sus pentru a se obtine o solutie care sa corespunda cel mai bine obiectivelor si nevoilor companiei tale.

Bineînțeles, nimeni nu spune ca stocarea datelor in cloud nu are si dezavantaje. Un exemplu ar fi faptul ca ai nevoie de un dispozitiv conectat la internat pentru a le accesa. Avantajele sunt insa mult mai numeroase decat dezavantajele, motiv pentru care serviciile cloud sunt si atat de populare. Indiferent ca ai o afacere mare sau una mica, mutarea in cloud este un pas pe care ar trebui sa-l iei considerare, daca nu ai facut-o deja.

Sursa foto: freepik.com/free-photo/cloud-storage-background-business-network-design_21629689.htm

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro