Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Biblioteca Judeteana Timis Sorin Titel

Biblioteca Judeteana Timis

Detalii biblioteca

Adresa
Timișoara, Piata Libertatii, nr. 3
Telefon
0256430746
Social links
Categorie
Biblioteci
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Vizualizari
6108

Voteaza & Distribuie

Prezentare biblioteca

Biblioteca Judeteana Timis Sorin Titel din Timisoara

Prin hotărârea Consiliului Județean Timiș, votată în unanimitate, în plenul de luni, 31 august 2015, Biblioteca Județeană Timiș a devenit Biblioteca Județeană Timiș Sorin Titel. Instituția a primit numele unuia dintre cei mai importanți romancieri români postbelici. Născut la Margina, județul Timiș, în anul 1935, Sorin Titel este, printre multe altele, autorul unei tetralogii romanești esențiale: „Țara îndepărtată” (1974), „Pasărea și umbra” (1977), „Clipa cea repede” (1979), „Femeie, iată fiul tău” (1983). Sorin Titel a conturat un topos banatic care reprezintă, deopotrivă, marginea lumii românești și a celei central-europene, un spațiu multicultural prin excelență. Este vorba de atmosfera micului târg bănățean, de spiritualitatea „românilor de pustă” (Eugen Simion), precum și de filonul moștenirii habsburgice.

Sorin Titel (1935 – 1985) este prezent în cele mai importante sinteze și istorii ale literaturii române postbelice, opera sa fiind editată în 2005 sub egida Academiei Române în colecția „Opere fundamentale”, coordonator Eugen Simion. Inaugurarea noii identități a instituției a fost marcată în/ prin deschiderea celei de a IV-a ediții a festivalului de literatură LitVest, organizat de Biblioteca Județeană Timiș, în perioada 23 – 25 septembrie 2015.

Orar biblioteca

Luni - Vineri: 9:00 - 18:00

Filtre biblioteca

Zone din Timisoara: Cetate

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro