Timisoara

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

Biserica Adventista de Ziua a Saptea Betania

Biserica Adventista de Ziua a Saptea Betania Timisoara

Detalii

Adresa
Timișoara, Strada Independentei, nr. 19
Telefon
0744692218
Categorie
Lacase de cult
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
6625

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Biserica Adventista de Ziua a Saptea Betania din Timisoara

Situată în zona Bălcescu, strada Independenței, nr. 19, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea ”Betania”, funcționeaza într-un imobil proprietate, cumpărat în anul 1956. În anul 1992, clădirea existentă atunci se amenajază ca lăcaș de închinare, iar în februarie 1993 se înființeaza a doua biserică adventistă din Timișoara, în prezența președintelui Uniunii Romîne, pastorul Nelu Dumitrescu și a președintelui Conferinței Banat, pastorul Adam Engelhardt.

În anul 1994 încep lucrările de construcție la noua clădire a bisericii cu o capacitate de 500 de locuri, după concepția arhitectului Aura Iavorsky, care vor fi încheiate în anul 1998. Clădirea a fost ridicată în timpul mandatului de președinte de Conferință al pastorului Adam Engelhardt, principalul mobilizator și susținător al acestui proiect.

Sfințirea bisericii are loc la 28 noiembrie 1998, în prezența președintelui Uniunii Romîne, pastorul Adrian Bocăneanu. Pastorii care au slujit biserica sunt: Marius Morar, Traian Maur, Adam Engelhardt, Mihai Maur, Vasile Burleanu, Vinicius Ivaşco, iar actualmente pastorul Teofil Brînzan.

Avînd spațiu suficient, sediul administrativ al Conferinței Banat, se mută din anul 1998 la această adresă, unde funcționează până în 2006. Președinții de conferință din această perioadă sunt pastorii: Ion Buciuman, Pavel Memete și Mihai Maur.

Din 1995 aici functionează primul post de radio creștin – adventist din zona de vest a țarii, Radio Vocea Speranței Timișoara. Aici funcționează și Grădinița adventistă ”Betania”.

Biserica Adventistă ”Betania” se distinge prin activități precum: ziua dascălului, ziua libertății religioase, ziua Bibliei, expoziții de sănătate, școli biblice de vacanță, activități umanitare, seminarii de familie, seminarii biblice etc. Fiind cea mai mare sala de închinare adventistă din Timișoara, aici se organizează frecvent concerte și programe muzicale.

Programul de închinare, din Sabat, este îmbogățit prin activitatea corului și formației de blockflote a bisericii locale. Slujbași și credincioși din Biserica Adventistă ”Betania” se îngrijesc de încurajarea și sustinerea activităților de închinare și sociale pentru grupele de credincioși adventiști din localitățile: Recaș, Buziaș, Liebling. Pastorul Bisericii Adventiste ”Betania” slujeşte și biserica adventistă din Sacoșul Turcesc.

Orar

Sambata: 9:00 - 12:00
Sambata: 17:00 - 18:00

Filtre

Program functionare: Sambata
Zone din Timisoara: Elisabetin

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro