Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Biserica Adventista de Ziua a Saptea Maranatha

Biserica Adventista de Ziua a Saptea Maranatha

Detalii

Adresa
Timișoara, Piata Alexandru Mocioni, nr. 7
Categorie
Lacase de cult
Modificat
acum 2 ani si 3 zile
Vizualizari
3929

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Biserica Adventista de Ziua a Saptea Maranatha din TimisoaraSituată în piața Alexandru Mocioni, nr. 7, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea ”Maranatha”, funcționeaza într-un imobil proprietate, într-o curte interioară, cumpărat în anul 1971. In anul 1973 încep lucrările de amenajare, iar în anul 1986 interiorul bisericii capată o noua înfățișare, conceptul fiind al arhitectului Gheorghe Petrescu. Pastorii care au slujit din începuturi și pană cînd biserica a avut lăcaș proprietate au fost: Pătru Todor, Hermann Petru, Gașpar, Constantin Tolici, Pasztor I., Petre P. Paulini, Csedula Stefan, Bauer I., Leon Balan, Constantin Popescu, Ioan Tăchici, Gheorghe Motorca, Nicușor Ghițescu, Pavel Crișan, Ion Radulescu, Ștefan Faur, Gligor Deac. Primul misionar creștin adventist care a pleacat din Romînia în misiune externă, în Madagascar, a fost pastorul Constantin Tolici. El a plecat în 1929, de la Timișoara. Dupa ce biserica a avut un loc propriu de închinare a cunoscut o puternică dezvoltare, perioadă când pastorul bisericii a fost Gligor Deac. Lucrarea și personalitatea sa își vor pune puternic amprenta asupra dezvoltării bisericii din Timișoara și Banat pentru mai bine de un sfert de veac. Pastorul Gligor Deac a fost președintele Conferinței timp de 17 ani. În această perioadă sediul conferinței se mută de la Sibiu la Timișoara, în această locație. Biserica adventistă ”Maranatha” a fost slujită pentru urmatoarea perioadă de timp de pastorii: Pavel Memete, Marius Morar, Narcis Ardelean, Mihai Maur, Cornel Dărvășan, Daniel Dumitriu, Vasile Burleanu, iar actualmente de pastorul Beniamin Zeiler. În fiecare săptămână, în perioade de restriște sau de libertate, au venit și vin să se închine aici români, maghiari, germani, sârbi, roomi; tineri, copii sau vârstnici; studenți, intelectuali dar și oameni simpli, în bună înțelegere, în spiritul caracteristic Timișoarei. Din Biserica Adventistă ”Maranatha” s-au dezvoltat celelalte trei biserici adventiste din Timișoara. Pentru mulți ani, înainte de 1989, locația bisericii adventiste a fost cunoscută și prin fântâna forată în curtea bisericii, de unde mulți cetățeni se aprovizionau cu apa cea de toate zilele.

În Biserica Adventistă ”Maranatha” în perioada dinainte de Revoluție, ani la rând, activitatea copiilor a funcționat neântrerupt, în ciuda riscului de atunci, programele organizate au adus prospețime și viață. Imediat după 1989 corul de copii ”Mesagerii Dragostei” a concertat în mai multe localitați din județele Timiș și Arad, dar și în străinătate, în Germania și Austria. Biserica Adventistă ”Maranatha” a fost vizitată de multe personalități importante de la conducerea mondială și zonală a bisericii adventiste, fiecare eveniment de felul acesta fiind marcant pentru închinători. Biserica Adventistă ”Maranatha” se distinge prin activități precum: ziua porților deschide, sărbătoarea recunoștinței, ziua gaborului creștin, școli biblice de vacanță, activități TinServ, seminarii și expoziții de sănătate, seminarii pentru familii și pentru tineri, activități ale copiilor, activități sociale și umanitare, programe de tineret și muzicale. Programul de închinare, din Sabat, este îmbogățit prin activitatea corului, corului de tineret, grupului vocal ”Laudes Christi” și fanfarei bisericii locale. Slujbași și credincioși din Biserica Adventistă ”Maranatha” se îngrijesc de încurajarea și sustinerea activităților de închinare și sociale pentru grupele de credincioși adventiști din localitățile: Cărpiniș, Săcălaz, Peciu Nou.

Filtre

Religie: Adventista
Zone din Timisoara: Odobescu

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)