Timisoara

Biserica Sfanta Maria Regina Pacii

Detalii

Adresa
Timisoara, Strada Gheorghe Doja, nr. 25 A
Web
http://www.reginapacis.ro
Categorie
Lacase de cult
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
4730

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Biserica Sfanta Maria Regina Pacii din Timisoara

Parohia Timişoara 3 a fost înfiinţată în perioada interbelică, atunci când Episcopia Romano Catolică a dat în folosinţă Capela Rozalia Bisericii Greco-Catolice. Existenta fostei Capele Rozalia este legata de un juramânt facut de înaintasii nostri dupa eliberarea de molima ciumei din 1739. Cu acea ocazie Magistratura germana a orasului a restaurat Capela, drept multumire pentru milostivirea arătă de Dumnezeu prin mijlocirea Protectorului Banatului Ioan Nepomuk. "Cu legamânt solemn si evlavios Domnului" s-a închinat acel lacas sacru pentru toate timpurile în amintirea si recunostinta minunii lui Dumnezeu.

Capela a fost demolata în anii `70. Locul actualei biserici Sf. Maria Regina Păcii se afla în imediata apropiere de locul în care se afla Capela Rozalia. Biserica parohială este consacrată intenţiilor Maicii Domnului. Hramul bisericii se celebrează în 5 August.

Construcţia Bisericii a început în 2001. Activitatea liturgică a început în 2003 în capela de la subsol. Din 15 septembrie 2006, în capelă se desfăşoară Adoraţia Euharistică Perpetuă. Biserica a fost inaugurată în mai 2008.

Filtre

Religie: Greco-catolica
Zone din Timisoara: Elisabetin