Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

brainLight Programele pentru copii „fii inteligent” Stimularea învățării accelerate

brainLight Programele pentru copii „fii inteligent” Stimularea învățării accelerate

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
2442

Voteaza & Distribuie

Prezentare

În articolul inițial despre antrenarea creierului, am vorbit despre utilizarea tehnologiei și modul în care aceasta poate antrena creierul pentru a-ți îmbunătăți și dezvolta anumite abilități, având ca scop creșterea performanței.

Pentru a înțelege cum poate această tehnologie să îți antreneze creierul, îți voi prezenta pe scurt cum funcționează această tehnologie. Principiul care stă la baza tehnologiei brainLight este stimularea prin semnale optice (prin intermediul unor ochelari) și acustice (muzică prin intermediul unor căști) pe baza unor frecvențe în Hz care acționează asupra creierului.

În funcție de ceea ce dorim să stimulăm / să antrenăm, selectăm un anumit program care transmite o anumită frecvență creierului, acesta fiind capabil să se adapteze în mod spontan și să producă propria frecvență pentru a se potrivi cu frecvența indusă de programul selectat.

Einstein susținea că „noi utilizăm doar 10% din potențialul nostru mental”, dar prin utilizarea tehnologiei brainLight îțipoți stimula celulele inactive ale creierului, ceea ce duce în timp, printr-o utilizare regulată la flexibilitate și antrenament mental.

Prin utilizarea tehnologiei brainLight,aprogramelor dedicate atât copiilor, adulților cât și sportivilor de performanță îți poți îmbunătăți capacitatea de învățare și concentrarea, îmbunătățirea memoriei, poți învăța cum să îți dezvolți propriile talente și abilități, dar mai ales poți scăpa de stresul din viața ta.

În categoria programelor pentru copii sunt incluse un număr de 10 programe, cu frecvențe cuprinse între 1 – 20 Hz iar în acest articol voi prezenta un program pentru stimularea învățării accelerate. Programul are o durată de 15 minute și permite activarea emisferelor cerebrale stângă și dreaptă pentru utilizarea capacităților latente de învățare, emisfera dreaptă prevede creativitatea pentru învățarea materialului în timp ce emisfera stângă execută funcția cognitivă a creierului pentru realizarea sarcinii de învățare.

Undele Theta (4-7 Hz) ajută la învățarea accelerată, ele fiind responsabile cu păstrarea creierului într-o stare la limita dintre veghe și somn, gata pentru receptare de informații noi și instituirea unei rate accelerate de învățare. Ele apar de obicei în timpul somnului, stabilind echilibrul între sistemul nervos simpatic și cel parasimpatic, și pot fi măsurate când corpul se află într-o stare profundă de meditație. Electroencefalograma – tehnică de înregistrare și interpretare a activității electrice a creierului, arată că la copii mici undele Theta sunt dominante chiar și în stare de trezire.

Utilizarea în mod constant a acestui program va îmbunătăți atât păstrarea de informații cât și capacitatea de a reaminti informațiile învățate, va contribui de asemenea la stimularea învățării accelerate.

Nicoleta Iordache
Psiholog / Psihoterapeut

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii