Timisoara

Bune practici în managementul cultural

Bune practici în managementul cultural

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
282

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Asociația Culturală Contrasens vă invită luni, 15 aprilie, la un triplu eveniment la Casa Artelor din Timișoara: lansare de carte, proiecție de film și nu în ultimul rând, lansarea apelului de înscrieri pentru școlile de toamnă TMcult: Critică și Jurnalism Cultural și Management Cultural.

Astfel luni, începând cu ora 18.00, are loc lansarea Compendiului de bune practici în Management Cultural, produs în urma celei de-a doua ediții a școlii de vară de Management Cultural - Artă’n Casă.

Cartea prezintă o colecție de texte, notițe și schițe care documentează interacțiunea dintre participanții Artă’n Casă 2018, dialogul dintre ei și cunoașterea generată de rezidenți împreună cu oamenii de cultură, managerii culturali, artiștii și profesioniștii participanți, printre care Lia Perjovschi, Mircea Vasilescu, Diana Marincu, Corina Răceanu, alături de mulți alții.

“Și anul acesta vom forma tineri manageri pregătiți să intervină, să dezvolte spațiul cultural și tipuri de public divers, dar și o echipă tânără de critici și jurnaliști culturali capabili să înțeleagă și să reprezinte profesionist și inovativ fenomene și evenimente culturale din regiunea de vest a țării. Rămânem convinși de puterea de regenerare a culturii și extindem intervenția culturală în Timișoara și prin Programul Artă'n Casa Junior, cu finanțare prin programul Profi, acces și participare la cultură pentru educație, incluziune și civism.” spune Dana Sarmeș, director executiv al Asociației Culturale Contrasens.

Compendiul de bune practici în Management Cultural este un proiect dezvoltat de Asociația Culturală Contrasens în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, având sprijinul financiar din partea AFCN și a Ministerului Culturii și Identității Naționale.

În cea de-a doua parte a serii va fi proiectat filmul în care se regăsesc dialogurile culturale și experiențele de învățare prilejuite de Școala de vară, care a avut loc la Socolari, în vara anului trecut.

Un alt element important pe agenda serii va fi cel legat de open call, când vor fi lansate cele două programe de formare profesională, pentru spațiul cultural, adresate tinerilor între 18-35 de ani, în formatul a două școli de toamnă: TMcult - Critică și Jurnalism Cultural și TMcult - Management Cultural.

Accesul la eveniment este gratuit, iar Compendiul de bune practici în Management Cultural poate fi achiziționat la prețul de 25 de lei.