Timisoara

„Dansând în noapte” în Campania „Artiștii pentru artiști”

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
653

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dansând în noapte” în Campania „Artiștii pentru artiști”

Musicalul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, „Dansând în noapte”/ „Táncos a sötétben”, se va jucavineri, în 9 martie 2018, de la 19:00, în cadrul Campaniei Naționale UNITER „Artiștii pentru artiști”. Toate încasările de la această reprezentație vor fi donate pentru ajutorarea artiștilor cu probleme de sănătate și celor retrași din activitate care au nevoie de sprjin.
Musicalul regizat de Kocsárdi Levente este bazat pe filmul lui „Dancer in the Dark” de Lars von Trier și are muzică originală compusă de Vlaicu Golcea. Selma este o mama iubitoare care își pierde treptat vederea din cauza unei boli degenerative. Ea este îndrăgostită de muzică și, în timpul liber, repetă pentru un musical cu amatori. Lipsa banilor și a susținerii reale o transformă într-o victimă a sistemului, fiind încarcerată pe nedrept.

Spectacolul pune întrebări despre infailibilitatea sistemului juridic, Visul american și limitele noastre umane. Selma este interpretată de Magyari Etelka, iar din distribuție fac parte, ca actori invitați din Ungaria, Csoma Judit și Horányi László, alături de actorii Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara: Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyas Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnos András Csaba, și copiii Makkai Gergő și Lázár Dávid.