Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Carti vechi, carti noi sau e-books?

Carti vechi, carti noi sau e-books?

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
1265

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O carte nu își va pierde niciodată din valoare indiferent de formatul în care preferi să o citești. Fiecare carte îți deschide calea către noi informații și îți oferă și alte beneficii, cum ar fi: îți dezvoltă vocabularul și imaginația, te ajută să te concentrezi mai bine și să îți îmbunătățești capacitatea de analiză. De asemenea, când citești o carte îți antrenezi mintea, devii mai empatic și îți sporești sentimentul de fericire asociat cu lectura. Astfel, când te gândești la toate aceste beneficii, înțelegi cât de important este să citești, chiar dacă preferi cărțile vechi, cărțile noi, sau ești adeptul e-books.

Argumente pro și contra e-books

Este adevărat că tehnologia s-a dezvoltat tot mai mult în ultimii ani, iar un e-book nu mai este o noutate pentru nimeni. Însă, poate el surclasa cărțile tipărite, fie ele noi sau vechi? Chiar dacă un e-book este popular, mai ales în rândul tinerilor, acesta nu poate înlocui cărțile tradiționale. Ar fi însă nedrept să nu trecem în revistă câteva dintre argumentele pro și contra e-books: ele pot fi stocate cu miile pe dispozitive foarte ușor de transportat (de exemplu un kindle), astfel că atunci când pleci în vacanță nu te vei gândi că din cauza bagajului greu trebuie să renunți la cartea preferată.

Dispozitivul pe care se stochează e-books are un design atractiv, cu o sursă proprie de lumină, ceea ce înseamnă că poți citi la orice oră, fie zi sau noapte. Pe un dispozitiv pentru e-book poți să dai zoom pe text, să cauți un cuvânt în dicționar sau să subliniezi un citat fără a avea grija că vei mâzgăli textul. Însă, un e-book are și dezavantaje: dispozitivele pe care se stochează fișierele pot avea un preț destul de mare, trebuie alimentate constant pentru a nu rămâne fără baterie în mijlocul unei lecturi care te-a acaparat, sau se pot strica. Chiar dacă nu îți afectează vederea, totuși lumina generată de acestea poate fi supărătoare, spre deosebire de lectura unei cărți vechi sau noi, unde nu ai această grijă.

Despre farmecul și avantajele cărților tipărite


Când te gândești la cărțile tipărite, fie ele vechi sau noi, probabil că te cuprinde un sentiment de atașament sau chiar nostalgie. Oricât de mult ne-ar acapara viețile tehnologia, totuși o carte tradițională nu are cum să dispară sau să își piardă din farmec. Este adevărat că ele pot fi mai greu de transportat, că pentru a le citi trebuie să depinzi de lumină, că urmele lăsate de însemnări rămân imprimate în hârtie, însă în afară de aceste mențiuni, cărțile vechi și noi au o mulțime de avantaje. În primul rând, gândește-te la valoarea unei biblioteci cu rafturi pline, la admirația pe care orice iubitor de lectură o are la vederea unei astfel de imagini. O bibliotecă plină cu cărți va înfrumuseța orice casă.

De altfel, și un anticariat din București este un loc minunat, destinat iubitorilor de lectură și admiratorilor de biblioteci frumoase. Anticariatele sunt locuri pline de nostalgie, în care mii de cărți vechi își așteaptă cititorii care să le (re)descopere. Gândește-te numai la sentimentul plăcut pe care l-ai avut de fiecare dată când ai mers la raft pentru a răsfoi o carte și te-ai lăsat purtat de amintirea poveștilor care te-au fermecat sau în a căror pagini ai regăsit cele mai frumoase 50 de citate despre iubire sau istorisiri pline de aventură în care te-ai avântat.

Pe lângă asta, adaugă și plăcerea de a mirosi o carte veche de bibliotecă, de a pune un semn de carte sau de a face câteva însemnări. Poți găsi foarte multe cărți vechi într-un anticariat din București, cele mai multe în stare foarte bună și chiar la prețuri foarte mici. Dacă ar fi să comparăm cărțile vechi sau cele noi cu e-books, cu siguranță primele ar avea mai multe avantaje pentru că, pe lângă lucrurile menționate mai sus, capătă valoare în timp, sunt ușor de împrumutat prietenilor sau persoanelor dragi, copertele, ilustrațiile și fonturile sunt pe cât de diferite, pe atât de atractive de la carte la carte (chiar și cărțile vechi cu fotografii alb-negru au un farmec aparte) și nu în ultimul rând au o durată de viață mare, mai ales dacă te îngrijești de ele. Și un lucru foarte important, cărțile vechi și noi sunt cadouri nemaipomenite și aproape tot timpul poți cumpăra cuiva o carte atunci când ești în dubiu.

Până la urmă, depinde de tine dacă preferi o carte veche, una nouă sau un e-book, și, în fond, nici nu trebuie neapărat să alegi, dacă ai posibilitatea să explorezi toate opțiunile. Cel mai important este să te bucuri de ceea ce citești și să faci din lectură un obicei. Așa că spor la citit!

Sursă foto: pexels.com/photo/photo-of-teacup-on-top-of-books-1831744/

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/