Timisoara

Compania D'arte

Compania D'arte

Detalii centru cultural/ONG

Adresa
Timisoara, Strada J. H. Pestalozzi, nr. 22
Telefon
0720762073, 0723297456
Categorie
Centre Culturale
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
2289

Voteaza & Distribuie

Prezentare centru cultural/ONG

Asociatia culturala Compania D'arte Timisoara

Viziunea


Compania D’arte sustine respectarea dreptului fundamental al fiecarui om - artist, om de cultura sau cetatean roman – dreptul la cultura, dreptul de a-si afirma liber propriile valori culturale intr-o societate romaneasca dominata de subcultura.

Misiunea


Compania D’arte este o organizatie non profit care isi propune sa contribuie la afirmarea pe scena romaneasca si europeana a artei si culturii romane dorind sa schimbe atitudini si mentalitati defectuoase instalate in societatea romaneasca, actionand impreuna cu artisti, oameni de cultura si sustinatori ai adevaratelor valori culturale. Prin programele noastre promovam arta si cultura romaneasca in context european, vizam educarea prin intermediul artei a copiilor si tinerilor – viitorii promotori culturali, sustinem incluziunea sociala si dezvoltarea personala a categoriilor sociale defavorizate prin actiuni culturale specifice.

Obiective

1. Arta si cultura romaneasca in context european. Compania D’arte isi propune sustinerea si promovarea artei si culturii romane de reala valoare, in spatiul romanesc si european, prin initierea de proiecte specifice vizand manifestari ale artei contemporane din toate domeniile precum si prin proiecte avand drept scop cunoasterea si pretuirea artei si culturii nationale si a mestesugurilor traditionale adresate atat societatii romanesti cat si spatiului european.

2.
Educatie prin arta si cultura a copiilor si tinerilor – viitorii producatori si consumatori culturali. Compania D’arte initiaza proiecte de implementare a educatiei non formale in randul copiilor si tinerilor precum si proiecte vizand educarea copiilor si tinerilor prin intermediul artei si culturii

3.
Incluziunea sociala a categoriilor defavorizate prin intermediul artei. Compania D’arte realizeaza proiecte avand drept scop incluziunea sociala prin intermediul artei si culturii a diverselor categorii de oameni defavorizate social , arta si cultura fiind utilizate ca mijloace de exprimare a problemelor cu care se confrunta , ca mijloc de comunicare intre categorii de oameni integrati social si categorii de oameni marginalizati in societate, precum si pentru dezvoltarea personalitatii proprii si a abilitatilor de viata.

4.
Dezvoltarea personalitatii persoanelor cu deficiente prin intermediul artei. Compania D’arte organizeaza proiecte aplicand metodele terapiei prin arta in mediul persoanelor cu deficiente diverse, in special copii si tineri.

Pentru infaptuirea proiectelor culturale, sociale si educative propuse Compania D'Arte are nevoie de implicarea activa a membrilor comunitatii.

Filtre centru cultural/ONG

Zone din Timisoara: Complexul Studentesc