Timisoara

Conferinta internationala Arta plastica romaneasca din perspectiva istoriei, literaturii si filozofiei

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Vizualizari
505

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Muzeul de Artă Timișoara în colaborare cu Centrul de Studii Avansate în Istorie al Universității de Vest din Timișoara a organizat în perioada 21-22 noiembrie 2017 conferința internațională Arta plastică românească din perspectiva istoriei, literaturii și filozofiei.

Muzeul de Artă Timișoara a invitat peste 20 de cercetători.din domeniul artelor vizuale, istoriei artelor, istoriei, literaturii și filozofiei. Evenimentul științific va fi onorat de muzeografi și cercetători, restauratori și conservatori, studenți și profesori din mai multe instituții culturale și de învățământ superior precum: Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Arte și Design din Timișoara, Universitatea de Arte din București.


Vor fi prezentate teme legate de evoluția artelor modernă și contemporană, de istoria artei și filosofie, de istorie narativă și istorie conceptuală. Între vorbitori se numără: Victor Neumann, Dana Constantin, Dana Percec-Chetrinescu, Carol David, Florin Lobonț, Pia Brânzeu, Ruxandra Demetrescu, Getta Neumann, Miodrag Milin, Mihaela Vlăsceanu, Attila Kardos, Iuliana Galeș, Adrian Szakács, Áron Kovács, Sașa Iașin, Thomas Mochnacs, Lucian Herșcovici, Marius Cornea, Filip Petcu, Corina David, Călin Petcana, Andreea Foanene, Mihaela Tarhuna și Corina Nani.


Sesiunea de comunicări va avea loc în sala barocă a Muzeului de Artă Timișoara, Palatul Baroc, Piața Unirii nr.1, între orele 9.30 și 18.00, în zilele de 21 și 22 noiembrie. Conferința Muzeului de Artă Timișoara în colaborare cu Centrul de Studii Avansate în Istorie al Universității de Vest din Timișoara este un prilej de prezentare și dezbatere a câtorva importante teme de studiu aparținând artelor și științelor umaniste. Evenimentul e parte din agenda culturală a Muzeului și este susținut de Consiliul Județean Timiș.