Timisoara

Consultari regionale comune, un inceput promitator pentru o lege noua a finantarii serviciilor sociale

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 8 ani si 1 luna
Vizualizari
730

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Consultări regionale comune, un început promiţător pentru o lege nouă a finanţării serviciilor sociale

Fundaţia „Pentru Voi”, partener pe regiunea Vest în proiectul „ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby şi advocacy pentru crearea de oportunităţi egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanţărilor publice”, a organizat zilele acestea la Arad cea de-a doua sesiune de consultări regionale privind finanţarea serviciilor sociale.
Workshop-ul, la care au participat 20 de reprezentanţi ai ONG-urilor furnizoare de servicii sociale şi ai autorităţilor publice locale din regiune, a reprezentat, la fel ca şi cel de la Timişoara, un prilej pentru ca invitaţii să se consulte şi să elaboreze propuneri de îmbunătăţire a finanţării serviciilor sociale. Propunerile participantilor au vizat aspecte legate de includerea în bugetele anuale judeţene şi locale a unui capitol special destinat finanţarii serviciilor sociale, consultarea ONG-urilor în elaborarea bugetelor, acordarea de facilităţi reale pentru sponsori (persoane fizice şi persoane juridice), schimbarea standardelor de cost şi corelarea lor cu standardele de calitate în domeniul serviciilor sociale.
„Ne bucurăm că aceste workshop-uri oferă posibilitatea atât ONG-urilor, cât şi autorităţilor publice locale să îşi expună într-un cadru transparent solicitările referitoare la o finanţare constantă şi predictibilă a serviciilor sociale, iar propunerile acestora exprimate în cadrul consultărilor comune reprezintă un bun punct de pornire in elaborarea unei propuneri legislative, care sa raspunda nevoilor reale ale sectorului” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.
Proiectul este implementat de Confederaţia Caritas România şi partenerii săi, Fundaţia “Alături de Voi” Iaşi, Fundaţia “Pentru Voi” Timişoara, Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare şi Caritas Norvegia. În cadrul proiectului se organizează 15 consultări regionale.