Timisoara

Cramele Recas

Detalii

Adresa
Recas, Complex de Vinificatie CP 1
Telefon
0256330100
Fax
0256330241
Social links
Categorie
Magazine alcool / sucuri
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
6625

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cramele Recas

Din cele mai vechi timpuri, vinul din zona Recasului a starnit, apoi a domolit, setea trupului si a spiritului. Primele informatii generale despre cultura vitei de vie in zona Banatului apartin perioadei ocupatiei romane asupra provinciei Dacia, secolul III dHr. Legende mai vechi, insa, spun ca pe aceste meleaguri s-a nascut si a copilarit insusi Bachus, zeul vinului.

Prima dovada de atestare a podgoriei Recas dateaza din anul 1447, cand Mihail de Ciorna, Banul Severinului , a cumparat viile de la Ioan si Ecaterina Magyar pentru 32 de florinti (moneda de aur maghiara). De atunci, regiunea a fost calcata de razboaie si invazii, a fost colonizata de svabii din sudul Germaniei, de unguri, austrieci, dar si de sarbi si croati. Viile, insa, au ramas in tot acest timp si au devenit o parte integrala a culturii locale si un simbol renumit al Banatului.

Compania Cramele Recas si-a inceput activitatea la sfarsitul secolul XX, cu telul de a prelua din acea traditie si cultura de vin din podgoria straveche, dar si de a adauga profesionalism, investitii semnificative, dar mai ales, pasiune. Acum, societatea romano-britanica, exploateaza o suprafata de aproximativ 1000 de hectare vita de vie si este unul dintre cei mai mari producatori de vin din Romania.
Cu podgorii atestate inca din 1447, Cramele Recas a crescut de la o crama cu dotari strict traditionale, la una dintre cele mai moderne din tara. Dezvoltarea brandurilor Cramelor Recas a inceput cu vinurile de retail - Schwaben Wein, value for money - si a continuat, organic, prin crearea unor vinuri cu personalitate pentru segmentul consumatorilor pretentiosi - Castel Huniade, Cocosul dintre vii, Sole, Selene, Solo Quinta si Cuvee Uberland. Rezultatele au fost confirmate repetat, atat de premiile obtinute la cele mai importante concursuri de profil nationale si internationale, cat si prin cresterea vizibila a popularitatii.

AGRO TURISM

Istoria, traditia, cultura savoarea si aromele, elemente ce definesc Cramele Recas, pot fi descoperite si traite intr-un program de vizita a plantatiei si a cramei, alaturi de degustari de vin in adancul hrubelor, vechi de peste 50 ani.

Vinuri de inalta calitate, albe, rosii si roze, dar si spumante,toate apreciate la concursurile nationale si internationale pot fi degustate si servite alaturi de bucate alese impreuna cu familia, prietenii sau partenerii de afaceri.
Personalul calificat va va ghida in magazinele cu vinuri. Aici veti descoperi sau redescoperi vinuri produse si imbuteliate de compania noastra, vinuri ce se regasesc in peste 25 de tari precum SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Spania, Franta, Japonia, Coreea, Germania, Austria etc.

Programul vizitei cuprinde:
  1. vizita in plantatia de vita de vie cu prezentarea tehnologiei de cultura.
  2. vizita complex de vinificatie cu prezentarea fluxului tehnologic
  3. vizita hrube - prezentarea procesului de baricare si prezentarea expozitiei de vinuri imbuteliate.
  4. Degustarea vinurilor cu prezentarea tehnicii de degustare.

Variantele de degustare propuse de noi sunt:
  • Degustare 7 probe de vin;
  • Degustare 7 probe vin + meniu traditional simplu;
  • Degustare 7 probe vin + meniu traditional complet;
La cerere putem oferi si alte meniuri ce pot completa si pune in valoare vinurile degustate.

Filtre

Comercializare: Alcool
Zone din Timisoara: Ghiroda