Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Cum alegi pensulele pentru pictură în funcție de vopselurile folosite

Cum alegi pensulele pentru pictură în funcție de vopselurile folosite

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
538

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pictura este o formă de exprimare a creativității și a trăirilor, o adevărată terapie pe care o poți încerca și tu pentru a te te destinde. Chiar dacă ești la început, sau dacă știi deja bazele acestei arte, una dintre regulile de care să ții cont atunci când vrei să creezi o planșă perfectă este următoarea: alege tipul de pensulă în funcție de vopsea. În acest mod, munca ta va fi mai ușoară și te vei putea concentra pe expresivitate și pe compoziție.

Ce pensule sunt potrivite pentru pictura în culori de ulei?

Tipul firului de păr și flexibilitatea sa sunt cele mai importante două criterii în alegerea unei pensule potrivite pentru pictura în culori de ulei. Deseori, în acest caz opțiunile de top sunt pensulele cu fir de porc sau de zibelină, însă poți folosi și alternative realizate din păr sintetic, care imită fidel comportamentul și structura firelor naturale.

Pentru a știi care este alegerea ideală în ceea ce privește tipul de păr din care este realizată pensula ține cont și de tehnica de lucru pe care o vei folosi. De exemplu, pentru amestecuri, treceri graduale de culoare și detalii, firele subțiri de zibelină sunt extrem de utile. Pe de altă parte, dacă utilizezi culori de ulei vâscoase, în straturi groase, alege cu încredere pensulele din păr de porc care sunt mai dure, mai aspre și mai rezistente la solvenți.

Ce pensule să alegi pentru pictura în acuarelă?

Pensulele necesare pentru pictura în acuarelă trebuie să își păstreze flexibilitatea firului, forma și să aibă o capacitate destul de mare de încărcare. Pensulele cu păr natural de zibelină Kolinsky, cele din păr de veveriță sau capră dar și cele sintetice oferă rezultate foarte bune în acest caz. Pentru a testa capacitatea de menținere a formei umezește pensula. Mulți dintre producători îmbracă părul pensulelor într-un strat de gumă arabică., strat care poate fi îndepărtat prin scufundarea în apă a pensulei. Forma pensulei este esențială pentru o planșă reușită deoarece îți garantează obținerea unor urme precise. Pe de altă parte, capacitatea de încărcare este și ea importantă după cum spuneam pentru a evita să rămâi fără culoare la mijlocul aplicării unei tușe.

Care sunt cele mai bune pensule pentru pictura în acrilic?

Pentru pictura în culori acrilice se recomandă mai degrabă pensulele cu fir sintetic și nu cele din păr natural. Caută în magazinele de specilitate pensulele din Taklon, un poliester care își păstrează flexibilitatea și atunci când pensula este udă. Pentru a decide care sunt cele mai bune pensule pentru pictura în acrilic ia în considerare și consisența culorilor pe care le folosești. Acrilicele vâscoase necesită pensule cu păr mai dur, tocmai pentru a permite realizarea unor efecte de textură, iar cele fluide impun utilizarea unor pensule cu păr moale. În acest mod, vei obține straturi netede și amestecuri graduale de culori.

Pensulele sunt la fel de important precum culorile pe care le folosești când pictezi, ele fiindu-ți de folos pentru a aplica tehnicile dorite.

Sursa foto: pexels.com

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro