Timisoara

De La Lumiere Vers La Lumiere

DE LA LUMIERE VERS LA LUMIERE

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
508

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Avem placerea de a va invita sa participati vernisajul expozitiei "De La Lumiere Vers La Lumiere" un eveniment artistic organizat de Axa Art ce va avea loc in data de 10 ianuarie, ora 18:00 la Galeria Pygmalion, situata pe strada Augustin Pacha nr. 8 din Timisoara. Cuvantul de deschidere il vom da D-lui Prof. Dr. Calin Chincea si vom degusta un vin din podgoria Silagiu, marca AGAPE a inimosului enolog si colectionar Adalbert Marton.

"Artista plastică Duska, originară din fosta Yugoslavie trăiesteși crează în capitala artelor, Paris, de peste douădecenii, participă plină de ardoare cu o serie de lucrări la expoziții internaționale din SUA, Japonia, China, Spania, Serbia, Franța, România, cu un palmares impresionant, este invitată și participantă în România la Stefan Jager Art Symposium, Gernik Art Camp, Transylvania Art Camp2018. Pictura sa denotă maturitate stilistică, o anume predilecție tematică pentru solitudinea monumentală a incomensurabilului cosmos, evocă plină de greutate porți spre alte lumi, prezențe sobre cu alură monolitică care par a cântări imuabil și neclintiți veșnicia.

Opera picturală a protagonistei trimite spre portaluri cosmice ascunse, ancorateîn misterul ce atrage intens ca un duct magnetic implacabil, sideral și luminos. Pictura evocă tangent atmosfera solitară a oceanului cosmic, invitând privitorul la un excurs contemplativ astral de o trepidantă densitate cosmogonică. Prezintă interferențe conexe cu lung metrajul Solaris în regia regretatului regizor Andrei Tarkovsky, ori cu pictura artistului polonez Zdzisław Beksiński care evocă solitudinea metafizică ancestrală.

Astfel, prezența artistei Duska pe generoasa simeză a Galeriei Pygmalion onoreazăpublicul timișorean invitat la oîntalnire de neratat cu artistași opera sa recentă."