Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Din ce se obține Brandy-ul?

Din ce se obține Brandy-ul?

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
510

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Brandy-ul este o băutură distilată obținută nu doar din vin, ci dintr-o varietate de ingrediente, iar în acest articol îți spunem care sunt cele care creează această băutură rafinată.

Să începem cu începutul: cum se fabrică Brandy-ul?


Pe scurt, un lichid fermentat care conține o formă de zahăr este fiert în alambicuri speciale la o temperatură aflată între punctul de fierbere al alcoolului etilic și punctul de fierbere al apei. Vaporii rezultați din acest proces sunt apoi colectați și răciți. Vaporii răciți (și prin urmare transformați în lichid) conțin cea mai mare parte a alcoolului din lichidul original împreună cu o parte din apă. Pentru a se elimina cât mai multă apă, reținându-se alcoolul, procesul de distilare poate fi repetat de mai multe ori în funcție de conținutul dorit de alcool. Fabricarea Brandy-ului de calitate este o artă care presupune îndepărtarea aromelor nedorite, fără însă a se pierde din personalitatea fructelor care stau la baza băuturii.

Din ce se obține Brandy-ul?

Brandy este termenul care denumește o băutură obținută dintr-un vin pe bază de fructe și provine din cuvântul „brandewijn”, care în olandeză înseamnă „vin ars.” Deși termenul se referă în principal la un distilat făcut din struguri, Brandy-ul poate fi produs din orice fructe cum ar fi perele, merele sau cireșele. În cazul în care Brandy-ul nu este făcut din struguri, acesta trebuie să aibă afișat pe etichetă fructul din care a fost fabricat. De exemplu, Calvados este produs din mere în regiunea franceză Normandia, Kirschwasser este un Brandy german făcut din cireșe, iar Poire Williams este un distilat fără culoare făcut din pere Williams. Toate acestea sunt clasificate drept Brandy-uri de fructe.

Din ce alte ingrediente se mai poate obține Brandy-ul?


Murele, trestia de zahăr, mierea, laptele, orezul, orzul, porumbul, cartofii, secara sau prunele se află și ele pe lista ingredientelor folosite la fabricarea acestui distilat. De-a lungul istoriei, când ingredientele necesare nu se găseau, oamenii au reușit să le înlocuiască cu alternative care mai de care mai ingenioase. De exemplu, în timpul celui de-Al Doilea Război mondial, londonezii făceau vin din frunze de varză și coji de morcov pe care ulterior le distilau pentru a produce ceea ce trebuie să fi fost o formă înfiorătoare de Brandy.

Astăzi aproape fiecare țară are un sortiment reprezentativ de Brandy obținut din alte ingrediente, și nu din vin. Astfel, Grappa din Italia este obținut din boabe întregi de struguri (inclusiv pielița și sâmburii), șlibovița poloneză se face din prune, shochu japonez se produce din orez, în timp ce bourbon-ul din S.U.A. se fabrică din porumb. Alte exemple de Brandy-uri din fructe sunt framboise, produsă din zmeură și fraise, obținută din căpșune, ambele originare din Franța. Cele mai rafinate Brandy-uri din lume sunt considerate cele franțuzești, obținute prin distilarea vinului, cele mai cunoscute sortimente fiind Cognac și Armagnac, Brandy-uri maturate, cu arome profunde.

Dacă vrei să te bucuri de o experiență senzorială deosebită, alege un Brandy din ofertele promoționale de băuturi alcoolice de la finebar.ro. Îl poți comanda online pentru a-l savura oriunde te simți cel mai bine!

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro