Timisoara

Dor de Eminescu, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 8 luni
Vizualizari
400

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dor de Eminescu, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara

Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara întâmpină anul 2019 cu multe aplauze bucuroase pentru că aniversează 70 de ani de existență. În acest an special, al întâlnirilor magice, al poveștilor adunate și împărtășite, al conexiunilor, al iubirii mărturisite pentru această artă binecuvântată, ne face o deosebită plăcere să fiți părtași la ceea ce vom trăi, simți, prezenta pe scenă.
Primul spectacol care stă sub semnul acestui an aniversar este Dor de Eminescu, un spectacol omagial dedicatpoetului național al românilor, Mihai Eminescu. Într-o atmosferă caldă și primitoare, specifică teatrului pentru copii și tineri, actorii opresc pentru o clipă timpul în loc, dăruind versului eminescian emoția și iubirea pe care o merită.
Proiectul artistic gândit și regizat de actrița Diana Boboc a avut toate ingredientele pentru a fi un spectacol reușit și a fost apreciat în egală măsură de elevi de diferite vârste. Rezultatul se ridică la valoarea promisiunii făcute de echipa artistică a Teatrului „Merlin” : aceea de a-și respecta spectatorii, prin prezentarea unor producții valoroase. Actorii au înțeles pe deplin mesajul pe care poezia poetului nepereche a vrut să-l transmită și l-au transpus pe scenă, făcând să ia naștere un univers poetic îndrăgit, cu o amprentă atât de specifică.
Din repertoriul liricii eminesciene, în acest an, au fost alese poezii mai puțin cunoscute cum ar fi: Albumul, Cine-i? Ce șoptești atât de tainic? Crăiasa din povești, Alei mica, alei draga, Copii eram noi amândoi, Pajul Cupidon, Cu amândouă mâinile, Adio, Apari să dai lumină, Calul troian, Viața, Când crivățul ca iarna, E trist ca nimeni să te știe, Îmbătrânit e sufletul din mine.Ca o noutate pentru acest an, spectacolul este întregit de proiecții video și dans.
Distribuția spectacolului îi reunește pe: Diana Boboc, Corina Dohanici, Luana Uncruțiu, Octavia Petrișor, Maria Gornic, Cecilia Moldovan, Raluca Grumăzescu, Mădălina Ghițescu Petre, Mădălina Toderaș, Cristian Brătoiu și Radu Popescu.
Spectacolul a avut loc marți, 15 ianuarie, de la ora 12:30, la sediul teatrului, în prezența unui public numeros.
Producțiile Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” pentru anul care tocmai a început sunt numeroase și interesante, chiar adevărate surprize, iar activitatea artistică va fi cu siguranță deosebit de bogată.