Timisoara

Druckeria

Detalii publicatie online

Adresa
Timișoara
Categorie
Publicatii online
Modificat
acum 2 luni si 1 zi
Vizualizari
4102

Voteaza & Distribuie

Prezentare publicatie online

Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria

Druckeria, așa cum titulatura o spune este “Asociația Suporterilor Timișoreni”, nu poliști, nu alb-violeți, nu neapărat ultra, ci a noastră a tuturor. Inițiativa a apărut odată cu ordonanța FRF de a interzice accesul grupurilor neorganizate de suporteri în sectorul destinat oaspeților în deplasare. Oscilând între a “inchide prăvălia” sau a continua pe cale de compromis, păstrându-ne ultima șansă de a spune ce vrem, ce simțim și ce gândim am hotărat să nu lăsăm portavocea jos, ci să încercăm să o amplificăm, să-i dăm mai multa forță.

A fost un compromis nedorit, acela de a ne supune unor legi rău-voitoare și distrugătoare pentru viața tribunelor, însă necesar. Am decis să continuăm în alte condiții, având modele din exterior, mă refer la camarazii din Monchengladbach care au trecut prin situații similare dar s-au regrupat și au reusit să facă față continuând “lupta” (cu ghilimelele de rigoare).

Suntem suporteri timișoreni. Rolul și rostul nostru este acela de a incuraja și a susține echipa, de a reuși să injectam un plus de energie atunci când este nevoie, de acolo din tribune sau peluze. Ne-am asumat astfel inițierea unui proiect amplu, complicat, de care știam din start că s-ar putea sa nu iasă, să nu trezească interesul sau să fie o pălărie mult prea mare pentru noi, suporterii, toți voluntari, cu timp liber la dispozitie limitat.

Peluza Sud Timișoara dispunea de un organism juridic acceptat sub care își putea continua activitatea însă formele legale de a revigora acest corp, CVUCS din care funcționau doar cateva elemente s-a dovedit a fi mult mai complicate decat înființarea unei noi asociații. Unii dintre membrii Consiliului de Administratie CVUCS, de a caror semnaturi si acorduri aveam nevoie pentru a schimba structura organizatorica învechită sunt azi complet dezinteresați, alții nu mai locuiesc în Timișoara, alții, Dumnezeu să ii ierte s-au stins.

Timpul ne-a dat satisfacții. S-au organizat evenimente memorabile sub egida noastră, am strâns un număr important de membrii, am devenit o voce importantă în spațiul local timișorean, cu ecouri în toată România. Suntem pe drumul cel bun.