Timisoara

Facultatea de Agricultura - USAMVB

Facultatea de Agricultura - USAMVB

Detalii facultate

Adresa
Timișoara, Calea Aradului, nr. 119
Telefon
0256277007
Web
https://www.usab-tm.ro
Social links
Categorie
Facultati
Modificat
acum 2 ani si 3 zile
Apartine de
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului
Vizualizari
10105

Voteaza & Distribuie

Prezentare facultate

Facultatea de Agricultura din Timisoara

Facultatea de Agricultură este amplasata pe Calea Aradului, nr. 119, înfiinţată în 1945, fiind cea mai veche facultate a universităţii noastre.
Până în 1989 ea a funcţionat doar cu specializarea Agricultură, celelalte fiind înfiinţate, pe rând, după această perioadă, ca răspuns la solicitările realităţii agriculturii româneşti.

În urma Dictatului de la Viena, Facultatea de Agricultură din Cluj s-a refugiat la Timişoara, funcţionând în cadul Politehnicii. La 30 iulie 1945, Regele Mihai a promulgat Legea 617 pentru înfiinţarea Facultăţii de Agronomie Timişoara, lege considerată actul său de naştere. Cu această ocazie, facultatea a fost dotată şi cu o serie de ferme: Timişoara, Ceala-Arad, Voiteni, Teremia Mare.

În urma Reformei învăţământului din 1948 s-a înfiinţat Institutul Agronomic din Timişoara care a funcţionat cu această denumire, în structuri diferite, până în 1990. În timp, Institutul a avut în componenţa sa, pe lângă Facultatea de Agronomie şi o Facultatea de Medicină Veterinară şi una de Zootehnie. După 1990, facultatea a cunoscut o dezvoltare rapidă, fiind structurată în prezent în cinci catedre şi oferind studenţilor din ciclul de licenţă şase specializări. De asemenea, absolvenţilor li se oferă posibilitatea de a-şi continua studiile cu ciclul de master şi apoi cel de doctorat.

Orar facultate

Luni - Vineri: 8:00 - 17:00

Filtre facultate

Tip institutie: De stat
Zone din Timisoara: Aradului Vest