Timisoara

Fall Ilona – 80 de ani și o viață dedicată teatrului

Fall Ilona – 80 de ani și o viață dedicată teatrului

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 8 luni
Vizualizari
374

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” o sărbătorește pe Fall Ilona, actriță care și-a petrecut o bună parte a carierei pe scena teatrului nostru. Spectacolul aniversar de 80 de ani va avea loc în Sala Mare, în 28 ianuarie de la 19:00, cu intrare liberă.

Născută în 22 ianuarie 1940 la Târgu Mureș, din 1978 Fall Ilona face parte din trupa Teatrului Maghiar din Timișoara, interpretând zeci de roluri solicitante, deosebindu-se prin prezența sa de scenă fermecătoare și simțul muzical remarcabil. A fost mentor multor generații de actori mai tineri și se numără printre cei mai buni cunoscători ai cântecului popular maghiar și romanțelor maghiare.

Ultimul său rol a fost Regina în 2016 în spectacolul „Ultima mutare”, regizat de Kocsárdi Levente. Face parte din echipa care a fondat redacția de limba maghiară la Radio Timișoara în 1990 și este și astăzi vocea cea mai populară a radioului maghiar timișorean.

Spectacolul aniversar, regizat de Kocsárdi Levente, va fi organizat în colaborare cu Radio Timișoara-emisiunea în limba maghiară și cu Biserica Reformată. Vor fi jucate fragmente din spectacolul „Ultima mutare” (cu participarea lui Horányi László, Mátyás Zsolt Imre, Szász Enikő, Mihály Csongor), iar felicitările muzicale vor fi interpretate de actorii Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila, Magyari Etelka și Molnos András Csaba și de orchestra lui Balogh Zoltán din Miskolc.

Coordonatorul evenimentului este protopopul reformat Fazakas Csaba.

Spectacolul aniversar din 28 ianuarie va fi tradus în română. Tichetele de intrare se pot obține la Casa de bilete (strada Alba Iulia nr. 2) luni și marți între 10-13 și 16-19, rezervări la ticket@tm-t.ro sau 0752111803.