Timisoara

Graficiana Suzana Fantanariu-Baia a cucerit trofeul Saloanelor Moldovei

Graficiana Suzana Fantanariu-Baia a cucerit trofeul Saloanelor Moldovei

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 8 ani si 1 luna
Vizualizari
1064

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Expoziţia-concurs de artă contemporană „Saloanele Moldovei”, ajunsă la cea de-aXXIV-a ediţiae, care şi-a propus integrarea artiştilor plastici profesionişi într-un climat spiritual naţional, precum şi promovarea talentelor autentice, va fi vernisată în Galeriile „Alfa” din Bacău, în data de 17 iulie 2004.. Expoziţia iniţiată şi organizată de Consiliul Județean Bacău prin Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu”. va fi găzduită de Galeriile „Alfa”, Galeriile „Frunzetti”, Galeria „Hol”.şi Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”. Lucrările jurizate şi expuse în cadrul “Saloanelor Moldovei” vor fi tranferate la Chişinau, unde în cadrul evenimentelor dedicate sărbătoririi oraşului, în data 31 august 2014, va avea loc în sălile Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” vernisajul şi festivitatea înmânării premiilor.

Spre bucuria şi mândria noastră juriul de specialitate a remarcat-o şi a nominalizat-o pentru acordarea unui premiu şi pe tânăra artista Ana Maria Cuteanu, absolventă şi doctorandă a Facultăţii de arte şi design a Universităţii de Vest din Timioara, fosta studentă a prof. univ. dr. Suzana Fântânariu-Baia., care - după ce în 1991, chiar la ediţia inaugurală a fost distinsă cu Premiul II la prestigioasa manifestare artistică - la Secţiunea Arte Decorative a fost încununată cu Marele Premiu acordat de Ministerul Culturii din Republica Moldova pentru lucrarea ”Jurnal utopic”, 210 x 160 cm, creată şi finalizată în ianuarie 2014, şi care nu a fost expusă niciodată până acum în spaţiu public.

Marele Premiu al “Saloanelor Moldovei” va fi înmânat personal graficianei Suzana Fântânariu-Baia, membru al Filialei din Timişoara a UAP, de Ministrul Culturii al Republicii Moldona, d-na Monica Babuc, în data de 31 august 2014 în Chişinău.