Timisoara

Incepe Festivalul European Eurothalia

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 8 ani si 10 luni
Vizualizari
621

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, începe Festivalul European de Teatru EUROTHALIA

Cea de-a patra ediție a Festivalului European de Teatru EUROTHALIA, organizat de Teatrul German de Stat Timişoara se deschide
sâmbătă, 8 noiembrie 2014 cu două spectacole:
Cronica unor căderi banale” de Yves Marc, la ora 18, la Casa de Cultură a Studenților și Premiera „Moliendo café”, în regia lui Silviu Purcărete, la ora 20,30, în sala Teatrului German.

Spectacolul non-verbal „Cronica unor căderi banale”, o producție a Teatrului de Mișcare „Studio M” din Sfântu Gheorghe, este realizat de Yves Marc, regizor, coregraf și pedagog teatral de renume internațional și co-director la Théâtre du Mouvement, din Montreuil, Franța. Spectacolul – la a cărui realizare au participat 11 actori – cuprinde un colaj în jurul temei centrale, căderea, abordată din diverse puncte de vedere: psihologic, social, moral sau chiar neurologic. „Gravitaţia ne învaţă să considerăm căderile noastre ca fiind firești, naturale. Această lucrare este o încercare de a găsi forţa interioară şi motivaţia care ne ajută să ne punem pe picioare, printr-un limbaj teatral expresiv şi inovativ”, consideră regizorul Yves Marc.

Moliendo café” este o coproducție dintre Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Născut din improvizațiile actorilor desfășurate sub îndrumarea artistică a regizorului Silviu Purcărete, spectacolul gravitează în jurul temei cafelei. „Cafeaua, ca şi teatrul, sunt două gratuităţi absolute şi indispensabile – adică nu folosesc la nimic, dar toată lumea le foloseşte”, argumentează regizorul. Pentru a depăşi barierele comunicării verbale, spectacolul foloseşte limbajul corporal ca mijloc principal de expresie. Scenografia spectacolului este semnată de Dragoș Buhagiar, iar muzica de compozitorul Vasile Șirli. Distribuția îi reunește pe aproape toți actorii celor două teatre.

Pentru festivalul „Eurothalia”, biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:- la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)