Timisoara

Incheirea Zilelor Culturii Spaniole, editia a II - a

Incheirea Zilelor Culturii Spaniole, editia a II - a

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 9 ani si 6 luni
Vizualizari
931

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Incheirea Zilelor Culturii Spaniole, editia a II - a

Publicul timișorean a participat la un spectacol incendiar pus în scenă de trupa spaniolă Sinergias la Filarmonica Banatul și a asistat la crearea unui tablou prin intermediul dansului și muzicii, la cina festivă organizată cu acest prilej la Calpe Gallery. Asociaţia Via Rumania Cultura a promovat cultura şi obiceiurile spaniole pe parcursul Zilelor Culturii.

În program au fost cursuri de gătit la care s-au adăugat sfaturi și secrete din gastronomia spanolă, dar și cursuri de dans flamenco în care participanții au avut ocazia să apară pe scenă Filarmonicii Banatul alături de profesoara de dans Lucero Cárdenas.
Jurnalistul Raúl Sánchez a provocat publicul cu privire la imaginea României în presa spaniolă și alături de invitatul său, jurnalistul Lucian Vasile Szabo a reușit să trezească gânduri pozitive participanților.

Conferința Evoluția literaturii, de la dictatură la democrație în România și Spania a adus în discuție asemănări interesante între cele două perioade, din partea Spaniei au participat la discuție scriitoarele Maribel Alvarez și Araceli Estevez, iar din partea României scriitorii, Smaranda Vultur și Viorel Marineasa.

Câștigătoarele ediției a III-a a concursului de traducere a poeziei spaniole - Via Rumania, Octavia Sandu, Dana Georgescu și Adelina Guia au fost celebrarate și premiate. Vorbitorii de limbă spaniolă au descoperit lucruri noi la cursurile despre biografii feminine spaniole și au învățat ce interesante sunt micro-poveștile.

Programul a inclus și trei proiecții de filme cu subiecte atrăgătoare, film de groază, dramă și o ultimă peliculă bazată pe evenimente reale petrecute la sfârşitul Războiului Civil din Spania.

Organizator al evenimentului: Asociația Via Rumania Cultura în colaborare cu Primaria Timișoara. Parteneri principali: Mariné Transport, Retuc - Reciclare mase plastice și Via Rumania.