Timisoara

Kindlein Museum in casă nouă, (Re)deschiderea oficială într-un nou spațiu. Cel mai mare muzeu mic

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
520

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Kindlein Museum (re)deschiderea oficială într-un nou spațiu
Cel mai mare muzeu mic. Vizitați 120 mp de expoziție amenajați pe un spațiu de 34 mp.
Muzeul Kindlein de ceasuri și bijuterii este singurul muzeu particular menționat în Strategia Culturală a Municipiului Timişoara 2014-2024. Primele acțiuni muzeale au fost organizate deja din vara anului 2008. Până în prezent colecția muzeului a fost expusa în 5 locații diferite.
Duminică, 21 mai 2017, începând cu ora 12 și până la orele 20 (vezi program) vă invităm la inaugurarea noului sediu din Str. Vaslie Alecsandri Nr.8. Bucurându-se de un parteneriat de suflet cu Bijuteria GiBi, Kindlein Museum are în sfârșit "casă" proprie.
Pentru amenajarea spațiului s-a lucrat peste un an și jumătate iar în ceea ce privește modul de expunere au fost puse în joc elemente ce țin de scenografie. Muzeul este gândit ca spațiu complex cu destinații multiple: reconstituirea prăvăliei interbelice, atelier de ceasornicărie și bijuterie, expoziții de ceasuri și obiecte personale și spațiu destinat pentru workshop-uri.
Kindlein Museum este un proiect privat al Familiei Kindlein în cadrul Ambulanței Culturale, funcționează din resurse proprii, nu a beneficiat niciodată de finanțare din partea autoritățiilor locale sau de stat și este realizat în parteneriat cu Bijuteria Gibi, Centrul DMC și Asociația Casa Luminii.

Kindlein Museum prezintă pe baza pieselor din colecţie, reconstituirea prăvăliei şi atelierului de bijutier şi ceasornicar a lui Petru Kindlein care a funcţionat la Lugoj în prima jumătate a secolului trecut.

În expunere sunt prezentate mobilierul prăvăliei, bancul de lucru, unelte specifice unui atelier de orologerie şi giuvaergie, firme şi reclame de epocă.Sunt prezentate, de semenea, documente, fotografii, tipărituri şi obiecte prin care este prezentată istoria familiei şi a meşteşugului.

Această atmosferă este completată cu expunerea unei colecţii ce cuprinde ceasuri de buzunar, de perete, deşteptătoare şi alte orologii speciale.

PROGRAM:

Kindlein Museum, Str. Vaslie Alecsandri Nr.8, Duminică, 21 mai 2017

Ora 12 – 14 Prezentări și tur ghidat pentru copii și tineret

Ora 14 – 15 Prezentări și tur ghidat pentru ghizi și operatori de turism

Ora 15 – 17 Prezentări și tur ghidat operatori scena culturală independentă

Ora 17 – 20 Deschiderea oficiala, prezentări, tururi ghidate

"Deschiderea muzeului în casă proprie vine ca o dezvoltare naturală a proiectelor anterioare. Mă bucur că am ajuns la finalul unei noi etape. Am încercat să dezvoltăm un spațiu special cu gândul de a oferi o experiență muzeală compexă completând astfel oferta culturală din Timișoara.” Emil Kindlein – fondator Kindlein Museum