Timisoara

Liliana Laichici, Dumitru Teleagă și Ansamblul Banatul, la Festivalul Inimilor, în Parcul Rozelor

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
2678

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Liliana Laichici, Dumitru Teleagă și Ansamblul Banatul, la Festivalul Inimilor, în Parcul Rozelor

Ansamblul Profesionist Banatul participă miercuri, 4 iulie 2018, de la ora 20: 00, la ”Festivalul Inimilor” , ediția a XXIX-a, din Parcul Rozelor, cu un spectacol care aduce pe scenă jocuri autentice din zona de pustă și de munte a Banatului, doine vechi și jocuri interpretate de doi dintre cei mai valoroși și admirați interpreți de folclor autentic din România, Liliana Laichici și Dumitru Teleagă.

Orchestra, condusă de dirijorul Sebastian Roșca, va prezenta o suită orchestrală care pune în valoare tehnica instrumentiștilor și frumusețea folclorului muzical.
Dansatorii, coordonati de coregrafii Brândușa și Nicolae Stănescu, vor aduce pe scenă Banatul de altădată cu jocuri care spun povestea locului prin coregrafii spectaculoase și autentice restituiri culturale. Dansuri de perechi cu pași simpli și costume colorate dezvăluie Pusta Banatului, așezată și domoală iar dansurile de băieți (Brâul lui Monea, Brâul lui Ioșca, Brâul sau Momirul) aduc răcoarea muntelui și a apelor din Banatul Montan pe scena din Parcul Rozelor.
Voci emblematice pentru zona Banatului , Liliana Laichici și Dumitru Teleagă vor oferi un recital în care doine, ardelene și jocuri de doi vor încânta sufletul bănățenilor din Parcul Rozelor.

Vă așteptăm să ne fiți alături la spectacol !