Timisoara

London Analogue Festival 2014: Varf de lance pentru renasterea analogicului in inima Londrei

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 7 ani si 4 luni
Vizualizari
677

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

London Analogue Festival 2014:
Vârf de lance pentru renaşterea analogicului in inima Londrei
Un festival de trei zile care sărbătoreşte filmul, fotografia şi arta sunetului analogic.
Vineri 12 septembrie – Duminică 14 septembrie 2014
Londra, Marea Britanie-Într-oerăîncaretehnologiile digitalesunt omniprezente, London Analogue Festival (LAF) se întoarce spre a sărbători frumusețea, puterea și estetica tehnicii analogice. Din 12 până în 14 septembrie, LAF va aduna artişti inernaţionali pentru un weekend de spectacole live, conferinţe şi expoziţii în inima Londrei la Bargehouse, în spaţiuldistins, de atmosferă alhalei de la Oxo Tower Wharf aflat pe malul sudic. Va fi o oportunitate rară să ne bucurăm concomitent de proiecţii de film, expoziţii de fotografie şi arta sunetului, toate pe suport anlogic; un eveniment unic care oferă publicului o alternativă culturală faţă de mainstream-ul experienţei digitale.

London Analogue Festival face parte dintr-o mişcare care celebrează şi promovează tehnologia analogică utilizată în domeniul artelor, cu intenţia de a educa generaţia viitoare, referitor la principiile de bază aletehnicilor utilizate, şi totodată aducând înlumina reflectoarelor noi creații inovatoare. Achiziţie recentă a calendarului cultural londonez, LAF va oferi, sub umbrela unui singur eveniment, o platformă, artiştilor consacraţi ca şi Terry King dar şi noilor talente din întreaga lume pentru a-şi expune lucrările, performa live sau a face schimb de idei. Accesul fiind liber, va da tuturor londonezilor şi vizitatorilor o ocazie să descopere şi să redescopere analogicul, să întâlnească artişti, să exploreze intersectarea tehnologiei cu simţurile şi să dezvolte noi aptitudini.

Bazându-se pesuccesul de anul trecut,ca prim festival multidisciplinar, London Analogue Festival a construit o reţea de parteneriate în Europa de organizaţii cu aceiaşi perspectivă. Datorită acestor relaţii festivalul de anul acesta va găzdui o selecţie de filme de la Analogica Festival Italia, Analog Mania din România va expune microfoanele de argint realizate de Emil Kindlein şi Revela-T din Spania va prezenta artisti printre care şi JosepMariaRibasProus, primul autorspaniol căruia i s-a acordat titlulde "Maître de Fédération Internationale del'Art Photographique". În ceea ce priveşte arta sunetului vor fi reprezentate mai multe genuri muzicale şi DJ pe vinyl, Jono Pomodore de la Metanono şi Tamara Scar de la Element 79.

Conceputde către David Guerrini-Nazoa, festivalul este organizat în întregime de către voluntari pasionati şi dezvoltat ca organizaţie non-profit cu un buget asigurat in majoritate din sponzorizări şi donaţii. Pentru suţinerea festivalului a fost lansată o campania de tip „Crowd Funding”. Parteneri în colaborare cu festivalul sunt printre alţii: din Marea Britanie Fujifilm şi Silverprint, din Europa Lomography şi Impossible Project iar din SUA Pro8mm.