Timisoara

Mai mulţi şi mai kulţi în stagiunea nouă – Teatrul Maghiar menţine abonamentele pentru spectatorii fideli

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
591

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Mai mulţi şi mai kulţi în stagiunea nouă –
Teatrul Maghiar menţine abonamentele pentru spectatorii fideli
Septembrie a adus veşti bune pentru îndrăgostiţii de teatru: preţurile pentru abonamentele Kult Card, destinate celor mai fideli spectatori ai Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” Timişoara rămân aceleaşi în această stagiune. Un abonament Kult Card va costa în continuare 150 de lei pentru toată stagiunea (100 lei cu reducere pentru elevi, studenţi, pensionari) şi va include o invitaţie la fiecare premieră, 50% reducere la biletele pentru Festivalul Euroregional Timişoara TESZT, 50% reducere la toate spectacolele din stagiune, 50% reducere la spectacolele invitate, invitaţie la spectacolul de gală pentru aniversarea a 65 de ani de existenţă a Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” Timişoara, dreptul de a vota cei mai buni actori ai stagiunii şi participarea la petrecerea de închidere a stagiunii. Însă, lăsând la o parte cifrele, Kult Card este de fapt destinat prietenilor teatrului, adevăraţilor pasionaţi care vor să susţină activitatea trupei maghiare şi să fie la current cu cele mai noi producţii.
Prima premieră la care posesorii de kultcard au prioritate va fi “Wiener Waltzer”, text de Görgey Gábor, regia Szász Enikő, programată în data de 21 septembrie în Sala Studio. Această comedie neagră analizează problema moralităţii şi a sincerităţii faţă de noi înşine, pornind de la cazul unei crime petrecute în trenul numit Wiener Waltzer.
Celalţi regizori care vor monta spectacole în această stagiune sunt Catinca Drăgănescu, Radu Afrim, Kedves Emőke (spectacol pentru tineri), Kocsárdi Levente, Traian Săvinescu (spectacol pentru copii), Tom Dugdale, iar abordările diferă de la texte clasice, la spectacole cu păpuşi şi autori contemporani. Fiecare lună va aduce şi un spectacol invitat din ţară sau străinătate.
Abonamentele Kult Card vor fi nominale și pot fi achiziționate începând de astăzi de la casieria Teatrului, de pe strada Alba Iulia nr.2, de luni până vineri între orele 16 și 19 şi cu o oră înainte de spectacolele din celelalte zile (telefon: 0356.450.606, e-mail: ticket@tm-t.ro). Fondul rezultat din vânzarea acestor abonamente se va constitui, la sfârșitul stagiunii, în premii pentru cel mai bun actor și cea mai bună actriță, beneficiarii acestor abonamente fiind invitați să își voteze actorii îndrăgiți.
Reamintim publicului nevorbitor de limba maghiară că toate spectacolele sunt traduse în limba română, fie la cască, fie cu supratitrare, făcând astfel accesibilă tuturor timişorenilor diversitatea de expresie culturală a orașului.