Timisoara

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro

Muzeul Satului Banatean

Muzeul Satului Banatean

Detalii muzeu

Adresa
Timișoara, Strada Avram Imbroane, nr. 1
Telefon
0256225588
Social links
Categorie
Muzee
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
5778

Voteaza & Distribuie

Prezentare muzeu

Muzeul Satului Banatean din Timisoara

MUZEUL SATULUI BĂNĂŢEAN, îşi ţine poarta larg deschisă ca să-i păşiţi pragul şi să intraţi curioşi într-un spaţiu pregătit să vă ofere imagini culturale adunate laolaltă despre lumea de odinioară a satului bănăţean. Plimbându-vă, de la o gospodărie tărănească la alta, prin pădurea de stejari, mintea şi inima ţăranului bănăţean, a celui ce nu mai este, vi se va dezvălui prin lucrurile pe care le-a făurit cu mana sa sau le-a avut la indemâna, dovezi ale lucrului bine făcut si atât de plăcut ochiului.

Gopodaria in care a trăit şi muncit, lucrurile pe care le-a folosit ca să-şi asigure nevoile de zi cu zi, şi-au pierdut utilitatea initială devenind prin expunere în contextul muzeal , obiecte cu semnificatii si mesaje peste timpuri. Va chemam sa parcurgeti acest spatiu expozitional, trecand prin cateva secole si lasandu-va sa decodificati singuri sau cu ajutorul nostru semnificatiile mărturiilor unui mod de viaţă bănăţean care-l include, sub aceleaşi vremuri, şi pe vecin, pe celălalt, pe cel diferit şi totuşi atât de asemănător, pe cel cu casa de alături, vorbind , însa, o altă limbă, limba etniei sale si având alte tradiţii şi alte obiceiuri.

Orar muzeu

Marti - Sambata: 10:00 - 18:00
Duminica: 12:00 - 20:00

Filtre muzeu

Program functionare: Sambata, Duminica
Zone din Timisoara: UMT

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro