Timisoara

Nicolescu Dan - mediator

Detalii mediator

Adresa
Timisoara, Strada Lucian Blaga, nr. 5, et. 1, ap. 1
Telefon
0256220741, 0768641759
Categorie
Mediatori
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Vizualizari
1298

Voteaza & Distribuie

Prezentare mediator

Nicolescu Dan - mediator din Timisoara

Sau, în limbaj comun, dreptul este arta binelui si a echitatii. Acesta este unul dintre principiile primordiale de drept, care sta la baza oricarui sistem judiciar corect si civilizat. Acesta este si motivul pentru care am considerat ca, devenind mediator, pot fi parte integranta a acestui proces, imi pot pune seviciile in sluba cetatenilor, pentru a trece mai usor peste conflictele si problemele judiciare. Dincolo de terminologie, de legislatie si, pana la urma, de cauzele care stau la baza medierii, consider ca arta binelui si a echitatii trebuie fie rezolvarea oricaror dispute juridice.

Inca din adolescenta, am fost preocupat de ceea ce inseamna dreptul si modul de functionare al acestuia. Ulterior, am lucrat si in alte domenii conexe, cum ar fi contabilitatea sau sistemul de asigurari, iar atunci cand medierea a devenit o forma legala de rezolvare a conflictelor, mi-am dat imediat seama ca asta este ceea ce imi doresc sa fac si ceea ce cred ca pot face cu succes.

Un aspect foarte important de mentionat este discretia. Aceste cauze se desfasoara in prezenta mediatorului, intr-un spatiu securizant, nefiind permis accesul altor persoane, cum se intampla in salile de judecata, iar totul se desfasoara intr-un echilibru perfect. De mediere pot beneficia atat persoanele fizice, cat si cele juridice, iar spetele sunt din toate ariile juridice: de la cele mai uzuale, privind dreptul familiei – divorturi, partaje, stabilirea custodiei etc, litigii civile, raspunderea profesionala, litigiile economice, problemele de succesiune s.a. Partile participa, voluntar, la mediere, economisind, astfel, timp, bani si stresul cauzat de procesele lungi si solicitante din instanta. In cazul medierii nu exista “un judecator” sau “o sentinta”, ci exista comunicare, negociere, intelegere in beneficiul partilor implicate, astfel incat sa se ajunga la un acord agreat de toata lumea. Tocmai din acest motiv, consider ca mediatorul trebuie sa aiba si veleitati de psiholog. Trebuie sa dai dovada de sustinere, intelegere, dar, foarte important, pentru punctele de vedere si doleantele celor implicati.

Consider ca sunt o persoana capabila de a analiza orice speta cu maturitate, profesionalism si corectitudine, astfel incat medierea sa se transforme intr-o negociere de succes, care va putea ameliora conflictele intr-o perioada mult mai scurt si cu costuri infinit mai mici, decat in cazul in care se ajunge la un proces in instanta. Ceea ce imi doresc sa stie cei care vor apela la serviciile mele, este ca medierea presupune, in primul rand, prezenta unui mediator echidistant si echilibrat, care va analiza situatia profund, va avea argumente si va cauta solutiile cele mai bune pentru toate partile implicate.

Lucreaza la

Loc de muncaTelefonOrar
Birou de Mediator Dan Nicolescu0256220741, 0768641759Lun - Vin: 9:00 - 17:00