Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Noaptea Muzeelor 2023

Detalii

Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Vizualizari
4612

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 13 mai 2023

Voteaza & Distribuie

Prezentare

În acest an, în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, redeschidem porțile Campusului Nokia din Timișoara, transformându-ne pentru a V-a oară în Muzeu pentru o noapte.
Suntem încântați să anunțăm că la această ediție a Nopții Muzeelor, în centrul atenției va fi expoziția Bell Labs, sosită recent de peste Ocean, care cuprinde unele dintre cele mai marcante simboluri alte tehnologiei – primul telefon creat vreodată, realizat de Alexander Graham Bell, dar și macheta primului tranzistor, a cărui invenție a fost un punct de cotitură în istoria tehnologiei și a fost recunoscută prin acordarea Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1956. Acestea sunt doar două dintre exponatele cu care îi așteptăm pe toți cei curioși să ne treacă pragul.
Nu vor lipsi din expoziție nici tehnologiile actuale dezvoltate de Nokia în domeniul telecomunicațiilor, roboții sau cele mai recente proiecte la care lucrează colegii noștri în cadrul Nokia Romania Innovation Garage, dar nici exponatele – vechi și noi – puse la dispoziție de partenerii noștri.
Partenerii noștri sunt Alfa Test, ANCOM, Azilul de Calculatoare, Coder Dojo, ISU TImiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Cluburile de roborică ale Liceelor Constantin Diaconovici Loga și Nikolaus Lenau, Radio Timisoara, Societatea Română pentru Astronomie Culturală, Universitatea Politehnica din Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.
Vă așteptăm cu drag în 13 mai, începând cu ora 18:00 și până la miezul nopții în Campusul Nokia de pe bulevardul Republicii, nr. 21 din Timișoara.



Kunsthalle Bega / Noaptea Muzeelor / 13 mai
19:00
Tur ghidat: Diana Marincu, Andrei Bucovan și Ștefan Curelici / Diferite grade de libertate
20:00
Performance: Fragile, Stefania Becheanu
21:00
DJ Set: Chlorys
Diana Marincu, curatorul expoziției „Diferite grade de libertate”, împreună cu artiștii Andrei Bucovan Cantor și Ștefan Curelici vă propun un tur ghidat și un dialog informal despre diferitele grade de libertate. Conceptul poartă o dublă semnificație, pe de-o parte, în fizică și matematică, gradele de libertate ale unui punct în spațiu depind de variabilele parametrilor sistemului cartezian care pot defini poziția acestuia. Pe de altă parte, într-un sens metaforic, gradul de libertate pe care-l putem imagina despre un individ, dar și despre un sistem este strâns legat de scenariile și proiecțiile legate de independența față de normele la care se raportează și de posibilitățile de „eliberare” în raport cu acestea.
Artiști: Andreea Albani (RO), Ștefania Becheanu (FR/RO), Andrei Bucovanu (RO), Mircea Cantor (FR/RO), Ștefan Curelici (RO), Judith Fegerl (AT), Adrian Ganea (RO), Marie-Claire Messouma Manlanbien (FR), Sebastian Moldovan (RO), Ciprian Mureșan (RO), Cristian Rusu (RO), Sinta Werner (DE), Anna Zvyagintseva (UA)
Diana Marincu este curator și critic de artă, director artistic al Fundației Art Encounters din Timișoara, membru AICA și IKT. În 2017 a obținut titlul de Doctor de la Universitatea de Arte din București, secția Istoria și Teoria Artei, iar în 2022 a câștigat premiului Bega Art Prize.
Andrei Bucovanu, născut în 1996, este proaspăt absolvent al Facultății de Arte din cadrul Școlii de Științe Aplicate Hanze din Groningen, Olanda. Artistul trăiește și lucrează în Suceava și Timișoara, opera și viziunea sa fiind de natură experimentală, dinamică și cinematografică. Elementul cheie al practicii sale artistice este exprimarea unei forme pure de idei prin utilizarea diferitelor medii și moduri. Sunetul este o piesă de rezistență predominantă în procesul său de creație, volumul și zgomotul dând naștere aspectului vizual al compoziției finale.
Ștefan Curelici este un artist vizual născut în Lugoj în 1997, absolvent al Facultății de Arte și Design din Timișoara. Printre alte apariții, amintim expoziția personală intitulată „Stone upon a stone is a building”, la Galeria Meta Spatiu din Timișoara și participările la expoziția „Originalitatea în era apropierii”, în cadrul concursului Juventus organizat de Fundaţia Interart TRIADE din Timişoara, expoziția colectivă „3 Days Only”, Galeria Pygmalion str Augustin Pacha nr 8, în 2018, Festivalul DIPLOMA 2019, ediția a 6-a, organizat de The Institute, cu lucrarea ”Proiecții Structurale”, expoziția „Emerging Artist awards”, la Galeria Calpe, 2020 și 2021 la Garnizoană, Timișoara și participarea la „Sibiu contemporary art festival”, ediția a 2-a, 2021.
Născută în 1987, Stefania Becheanu este un artist vizual care lucrează în jurul peisajelor sonore. Cercetările ei transpun sunetul și spațiul într-un sunet plastic. „Munca mea se învârte în jurul călătoriilor, spațiului, tăcerii și introspecției. Pe premisa „perceput de corp”, călătoria reprezintă observații auditive și vizuale care interacționează direct cu mediul și oamenii. Urmăresc ideea necesității de a aborda invizibilul, de a face apel la sensibilitatea de a citi, de a asculta și de a vedea dincolo de atractivitatea fizică a unui obiect. » Stefania Becheanu este asociată cu Atelier de Recherche sonore (ARS) de la ESAL (École Supérieure d'Art Lorraine, Metz), ca artist cercetător, după ce a obținut diploma secțiunii artă DNSEP în 2013 (“Soundscape, sound corridors, phono-photography, dancing sound”). De asemenea, a absolvit Facultatea de Artă și Design, Departamentul Pictură, din Timișoara, România.
Kunsthalle Bega este un spațiu alternativ și experimental de artă, fondat în 2019 la Timisoara de Fundația Calina. Dedicată susținerii producției artistice și înțelegerii problemelor actuale ale spectrului creativ din perspectivă curatorială, acordă premiul Bega Art Prize unui curator român care reușește sa schimbe regulile percepției actului curatorial.
Proiect co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
Partener: BRD Groupe Société Générale
Parteneri instituționali: Institutul Francez, Centrul Cultural Francez Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Goethe Institut, Forumul Cultural Austriac, Verein K, Universitatea de Vest din Timișoara, Kerber Verlag, Facultatea de Arte și Design, Fundația Herczeg, PUNCH, Biblioteca Pavilion, The Institute.
Parteneri media: Radio România Cultural, Revista ARTA, Zeppelin, igloo, Observator cultural, Modernism.ro, Propagarta, IQads/SMARK, Renașterea Bănățeană, Agenția de Carte.ro.
Sponsori: BEGA, Egeria, PINTeam, ELECS Group.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro