Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Omul din care a fost extras raul

Detalii eveniment

Telefon
0723297456
Social links
Categorie
Evenimente de afaceri
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Apartine de
Compania D'arte
Vizualizari
1262

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 17 iunie 201620:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Compania D’arte, vă invită la spectacolul de teatru “Omul din care a fost extras răul” de Matei Vişniec, ce se va desfăşura vineri, 17 iunie, ora 20:00, la Casa Tineretului Timişoara, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru pentru Amatori “AMAFEST”. Spectacolul este susţinut de actorii amatori din cadrul Trupei de teatru a Companiei D’arte şi este realizat de Mariana Luca.

Distribuţia spectacolului – în ordinea intrării în scenă – este următoarea: Eric: EUGEN SABIN IRIMIA – Vanessa: ALEXANDRA DRAGOŞ – Wanda: ADINA DIDII – Dl.Kuntz: BOGDAN COCOŞILĂ – Dl.Preşedinte: SILVIU MÂRZA – Hannah: ADELINA BONCA – Tony: DORIN JACOTĂ – D-na. Preşedinte: OLIMPIA DUMITRAŞ – Dl. Şobolan: FERI HANSAGI – Purtătoarea de cuvânt: TATIANA BUICA

Regia spectacolului este semnată de MARIANA LUCA, scenografia - DORU DĂNILĂ, coloana sonoră live - MĂDĂLIN LUCA, machiaj - MIRĂ METZLER , autor Garderoba de machiaj http://garderobademachiaj.ro , iar videoproiecţia este concepută de MIHNEA ŞERBAN.

Piesa de teatru absurd a dramaturgului contemporan Matei Vişniec este o frescă a societăţii de consum contemporane, care poate aluneca foarte uşor spre totalitarism, prin propagarea unei “matrice ideale a existenţei”. Omul Şobolan militează pentru instaurarea unei societăţi utopice, guvernate de un creier unic, demonstrând factorilor care deţin puterea în societate, superioritatea valorilor unei societăţi guvernate de şobolan. Domnul Şobolan ne propune o societate superioară, în care toţi oamenii trebuie să accepte uniformizarea, dacă doresc să fie fericiţi, buni, morali, luminoşi. Această societate ideală promite extragerea răului din om, fapt care se poate realiza de către şobolani, prin inserarea unui şobolan în interiorul omului. Şobolanul interior reprezintă idealul uman care poate fi atins astfel, omul care are un şobolan interior fiind perfect. La construcţia acestei societăţi superioare, contribuie politicieni, jurnalişti, cercetători, Matei Vişniec punând în conexiune personaje relevante pentru fiecare dintre aceste categorii sociale. Este o piesă de teatru în care ni se arată care sunt paşii spre o societate dictatorială şi cât de uşor pot cădea oamenii în capcana manipulării celor care deţin puterea, în absenţa unor valori interioare autentice.
Întâlnim o societate în derivă, foarte uşor de manipulat, fără repere morale solide, o reţea socială aflată într-o complicitate colectivă, personaje duplicitare, oportuniste, fără repere interioare autentice, însuşindu-şi valori false, schimbându-şi atitudinea şi crezurile în funcţie de momentul care le oferă mai multă putere sau recunoaştere artificială, dispuşi să creadă în superioritatea şobolanului, în posibilitatea purificării proprii şi a eliberării de rău prin fuziunea dintre om şi şobolan.
Întreaga piesă este străbătută ca un fir roşu de intreabarea personajului Hannah, un personaj “rătăcit” în poezie, “De ce vreţi să ştiţi ce este poezia?”, opunând poezia ca valoare reală, dar din păcate fără impact social, fără a avea o influenţă reală în schimbarea în bine a omului – fiinţă socială.
Care este finalul piesei? Devine omul un “mutant prin abandonarea libertăţii sale şi a valorilor umaniste”, după cum condensează Matei Vişniec sensul acestei piese?

Festivalul National de Teatru pentru Amatori “AMAFEST” este o cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş.
Partener cultural: Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis
Durata spectacolului: 2:30 h / cu pauză 15 min
Intrarea la spectacol este liberă.

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/