Timisoara

Premiile UAPR pe 2016

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 4 zile
Vizualizari
486

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Juriul de specialitate preidat de criticul de artă Magda Cârneci, redactor şef al Revistei Arta a desemnat câştigătorii Premiilor acordate de Uniunea Artiştilor PLastici din România pe anul 2016.
Printre cei premiaţi se numără - spre bucuria noastră - şi 3 creatori timişoreni:
1. Pictorul Leon Vreme - premiul juriului
2. Elena MInodora Tulcan -premiul pentru arte decorative
3. sculptorul Bogdan Raţă - premiul pentru artă în spaţiul public, împreumă cu Mihai Zgondoiu din Filiala din Bucureşti, care a absolvit Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara şi timp de câţiva ani a făcut parte din Filiala din Timişoara a UAP.
Decernarea premiilor va avea loc în data de 23 noiembrie 2017, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Sincere felicitări!

Premiile UAP din România pentru anul 2016, vor fi decernate în data de 23 noiembrie 2017, printr-un eveniment organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea. Evenimentul anual de acordare a premiilor pentru membrii UAP, eveniment de tradiție care a fost reluat în ultimii ani după o nedreaptă întrerupere, este momentul de recunoaștere a valorilor artei vizuale românești, fiind însoțit de o expoziție cu lucrările premiate. Premiile Uniunii Artiștilor Plastici din România se desfășoară cu sprijinul Ministerului Culturii și generozitatea sponsorilor iubitori de artă.
Ceremonia de decernare a Premiilor UAP se bucură de suportul Televiziunii Române, printr-o transmisiune în direct a galei pe TVR 3.