Timisoara

Restaurant Lloyd

Restaurant Lloyd Timisoara

Detalii restaurant

Adresa
Timișoara, Piata Victoriei, nr. 2
Telefon
0256294949, 0723369189
Social links
Categorie
Restaurante
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
4827

Voteaza & Distribuie

Prezentare restaurant

Restaurant Lloyd Timisoara

In centrul Timisoarei, in Piata Victoriei, se afla cladirea de timisoreni Lloyd. Ea a fost construita din fondurile Societatii Lloyd-Timisoara, infiintata de angrosistii de grane din Banat in 1866. In perioada interbelica in cladire se mai afla si sediul clubului Union.

La parterul cladirii, arhitectii Leopold Baumhorn si Anton Merbl au proiectat spatiul generos al cafenelei Lloyd, in care lambriurile si mobilierul au fost realizate de mesterii timisoreni din familia Lehman. "Grand cafe Lloyd", suna reclama, "ofera un loc de conversatie publicului inteligent", era aprovizionata cu bauturi de import, ofera "inghetata si un bufet de prima forta" dar si "o priveliste pompoasa".

Zilnic la Lloyd publicul putea sa asculte un concert excelent. Lloydul era o cafenea a marilor negustori si oameni de afaceri si fusese inaugurata la 26 iunie 1926. Pe rand, el s-a aflat in arenda unor restauratori priceputi (Ronay Janos, Kemeny Bela, Meyer Sigmund etc.).

Timp de aproape patru decenii, mancarea buna, bauturile fine, cafeaua si muzica excelente i-au purtat renumele si dincolo de hotarele Romaniei. In 1945, Camera de Comert si Industrie, care o mostenise dupa desfiintarea societatii, a donat-o nou infiintatei Universitati de Vest. In 1948, localul a inceput sa fie administrat de o intreprindere de stat fiind botezat, pe rand, "23 August" si "Bulevard" dar pastrandu-si renumele de cel mai bun local din Timisoara.

Din anul 2000 si-a reluat numele originar, "Lloyd" si in prezent este un restaurant cu 120 de locuri si o terasa cu 80 de locuri, desevit de 10 chelneri, cu o bucatarie excelenta in care specialiatea bucatarului sef este Tournedo Rossinis si File Mignon a la Chef. Restaurant de tinuta, Lloyd tinde sa devina un punct de reper in geografia celor mai renumite localuri europene.

Orar restaurant

Luni - Duminica: 10:00 - 22:00

Filtre restaurant

Tip: Restaurante
Specific: International, Romanesc
Facilitati: Muzica live, Sala de botez, Sala de nunta, Terasa
Numar de locuri: intre 100 si 200
Servicii oferite: Catering, Locatie evenimente
Localitate: Timisoara
Zone din Timisoara: Cetate
Deschis: Sambata, Duminica