Timisoara

ROD Script - atelier de scenaristică cu Mimi Brănescu

ROD Script - atelier de scenaristică cu Mimi Brănescu

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 saptamani si 1 zi
Vizualizari
90

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Scenaristul și dramaturgul Mimi Brănescu, cel care a semnat, printre altele, scenariul serialului Las Fierbinți difuzat de Pro Tv, va coordona un atelier de tehnici de scenaristică pentru serii de televiziune și pentru platforme de tip video on demand (VOD) ca Netflix, HBO sau Amazon Prime.

Atelierul va avea loc între 15 septembrie și 30 octombrie 2021. O parte din atelier se va desfășura online, iar o alta va avea loc fizic, timp de trei zile, la Timișoara. Participarea la atelier este gratuită în limita locurilor disponibile. Participanții selectați care nu sunt din Timișoara vor beneficia de cazare gratuită pe durata sesiunilor cu participare fizică.

Cei interesați pot trimite până pe 10 septembrie, la adresa monaiepan@yahoo.com : un CV și un synopsis de o pagină, o idee sau o propunere pentru un episod pilot, la care, după caz, pot adăuga o secvență, un dialog sau alte materiale relevante. Pentru informații suplimentare puteți contacta: Asociația DocuMentor la tel. 0723299322.

La sfârșit de octombrie, cel mai bun episod pilot realizat în cadrul atelierului va beneficia de o lectură la masă, cu actori, și va fi răsplătit cu o diplomă și un premiu în valoare de 500 de euro, în cadrul unui eveniment public organizat la Universitatea de Vest din Timisoara.

ROD SCRIPT este un atelier organizat in cadrul ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice ed. a II -a, un proiect al Asociației DocuMentor cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Județean Timiş.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Proiect susținut de Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Centrul Național al Cinematografiei.
Parteneri: KineDok, One World România, Universitatea de Vest Timisoara, Cinepub, Kuda.org (Serbia), Caravana Medicală Împreună pentru viață ATI Timisoara
Sponsori: Hella și Groupama