Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Royal Canin Mediu Puppy 15 kg sau cum hranim catelul

Royal Canin Mediu Puppy 15 kg sau cum hranim catelul

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
457

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nutritia puiului de catel este unul dintre cele mai discutate subiecte printre iubitorii de caini, precum si cea mai mare preocupare a noilor proprietari. Sa incercam, asadar, sa intelegem care sunt nevoile reale ale unui catel si care este cel mai potrivit tip de dieta pentru el.

Cu ce sa hranim catelul?

Daca ai adoptat un pui de caine, este indicat sa intrebi din timp crescatorul sau fostul proprietar despre ce a mancat catelul inainte: in acest fel poti achizitiona din timp aceleasi bobite si conserve pe care le-a mancat catelul, pentru a putea evita schimbarile bruste. Multi catei consuma Royal Canin Mediu Puppy 15 kg. Situatia este mai problematica daca catelul este gasit. In aceste cazuri, daca nu ai la dispozitie hrana pentru catei, este mai bine sa le oferi pur si simplu piept de pui fiert sau carne de vita. Pentru un catel hrana cel mai usor de digerat este carnea, si nu orez, paste, legume sau lapte asa cum se intampla adesea. De multe ori se intampla, de fapt, ca nestiind ce sa-i dam catelusului imediat ce ajunge acasa, ii oferim alimente mai putin digerabile.

Ce ar trebui sa manance un catel?

Un catel nu poate fi indepartat de la mama sa inainte de doua luni de viata. Aceasta inseamna ca la varsta de doua luni catelul a fost deja intarcat pe scara larga, asa ca ar trebui sa fie deja obisnuit de ceva timp cu o dieta solida. Pana la varsta de sase saptamani, catelul ar fi trebuit sa fi fost deja intarcat complet sau sa se afle in aceasat faza in scurt timp: asta inseamna ca se hraneste autonom cu hrana solida, asa ca in acest moment nu mai are nevoie de lapte.

Multi proprietari cred ca un catel are nevoie de lapte pana la sase luni de viata, dar aminteste-ti ca vorbim de caini si nu de bebelusi umani, asa ca viata lor este la un ritm mult mai accelerat. Utilitatea laptelui matern a incetat in acest moment, colostru si anticorpi au fost deja luati si a-i da lapte in continuare ar putea cauza probleme. Mai mult decat atat, laptele nu trebuie considerat un inlocuitor al apei: este un aliment complet, asa ca daca adaugam lapte in ratia cainelui, ii dam prea multa mancare.

Am observat ca multi stapani sunt inspaimantati de faptul ca catelul lor bea foarte putina sau deloc apa si, prin urmare, cred ca este mai bine sa inlocuiasca apa cu lapte. Nu este ceva acceptabil: este evident ca catelusului ii place sa bea lapte, este ca si cum i-ai oferi copilului sa aleaga intre apa si lapte si Nesquik. De asemenea, este normal ca puii sa nu bea mult: in comparatie cu noi, cainii au o mare capacitate de a asimila apa din alimentele pe care le consuma, asa ca mai ales in cazul cainilor care se hranesc cu alimente de casa, sunt capabili sa ia toata apa de care au nevoie din mancarea pe care o mananca. Daca mananca boabe, totusi, fiind uscate, este probabil sa-i vezi band mai multa apa.

Acum sa vedem cu ce sa hranim un catelus intarcat. In primul rand, trebuie sa alegi daca adopti o dieta casnica sau comerciala. In mod normal, medicii veterinari prefera sa recomande boabe de buna calitate pentru simplul fapt ca sunt bine echilibrate. Fiind vorba de catelusi care trebuie sa creasca mult intr-un timp scurt, este foarte usor sa facem greseli alimentare care apoi le afecteaza crestere fizica. Totusi, uneori, chiar si cu aceasta dieta, la catei pot aparea patologii de crestere: de aceea in primele luni de viata este important sa ducem deseori catelul la veterinar, pentru a-i arata cum creste. Daca descoperim ca cresterea este prea mare si ca membrele incep sa se deformeze, atunci dieta va fi probabil schimbata.

In ceea ce priveste numarul de mese, recomandam intotdeauna mese mici si dese, de 4-5 ori pe zi: pe masura ce catelul creste, numarul meselor va scadea, pana la 2-3 mese ca adult.

Ce nu ar trebui sa manance un catel?

Iata cateva lucruri pe care catelul tau nu ar trebui sa le manance:
- Lapte
- Oase: risc de perforare si laceratie intestinala sau blocaj intestinal
- Resturi de la masa: prea condimentate si dezechilibrate pentru un caine
- Mezeluri: auzim uneori proprietari care, din comoditate, dau catelusilor cuburi de bacon pentru ca sunt deja taiate si practice sau alte mezeluri. Evident ca este o dieta foarte gresita, nu doar pentru toate condimentele si grasimile continute, ci si pentru ca nu este echilibrata si greu de digerat de intestinul cainelui
- Suplimente de calciu fara recomandarea medicului veterinar: multi oameni sunt convinsi ca pentru a face ca cainele sa creasca bine este necesar sa se asigure o suplimentare de minerale, in special de calciu.
Gresit: aceasta dieta este buna doar daca analizele de sange arata ca cainele sufera de o forma de hipocalcemie hiperparatiroidiana. Daca cainele nu sufera de ea si nu are nevoie de ea, riscul este sa ii creeze cainelui probleme grave de sanatate, chiar si ca adult, cu dezvoltare anormala a oaselor si forme de insuficienta renala din administrarea excesiva de calciu.

Ce sa faci daca catelul nu mananca?


Uneori se intampla sa ai un pui care mananca putin. Iata cateva sfaturi:

- Evita schimbarile bruste de alimentatie. Intotdeauna este mai bine sa-l intrebi pe fostul proprietar ce marca de mancare a folosit sau ce tip de mancare de casa a facut, pentru a oferi o oarecare continuitate.

- Nu trebuie intotdeauna respectata ora de hranire: daca catelul nu mananca, nu te uita la el cu anxietate. Se lasa bolul 10-15 minute si apoi daca a mancat, bine. Daca nu a mancat, scoate vasul si ofera-i-l din nou dupa cateva ore. El trebuie sa inteleaga ca mesele au loc la anumite ore. Daca nu exista nicio modalitate de a-l face sa manance, vorbeste cu medicul veterinar.

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com