Timisoara

S-a terminat a zecea ediţie de TESZT

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
351

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

S-a terminat a zecea ediţie de TESZT
Ediţia 2017 a Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara TESZT s-a terminat alaltăieri cu concertul lui Ivo Dimcev, Songs from my shows. A zecea ediţie a festivalului s-a desfăşurat între 21 şi 28 mai şi a prezentat publicului 29 de spectacole din 16 ţări, pe scenele Teatrului Maghiar “Csiky Gergely” Timişoara, la Cercul Militar şi în alte săli. În cele opt zile de festival s-au vândut aproape 3500 de bilete.

Discuţiile de după fiecare spectacol s-au ţinut în foaierul teatrului şi au fost moderate de dramaturgul Upor László din Ungaria. Spectatorii au fost invitaţi să urmărească şi două discuţii ale artiştilor, prima despre responsabilitatea socială în teatru, iar cealaltă despre legătura dintre personalitatea individuală şi teatru. Pentru cei care nu au putut fi prezenţi în teatru dimineaţa pentru discuţii, organizatorii au oferit transmisiuni directe pe pagina de Facebook a festivalului.

Discuţiile şi dezbaterile au continuat până târziu în noapte în cadru informal. În acest an, TESZT a însemnat în primul rând timp petrecut împreună, rememorarea momentelor de la ediţiile trecute, bucuria prezentului, dar şi întrebări despre viitorul nostru comun. TESZT ne-a oferit ocazia de a pune bazele utopiilor/distopiilor personale. Programul a cuprins spectacole care abordează confesiuni personale şi probleme sociale.

Trupa Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” Timişoara şi echipa TESZT mulţumesc tuturor celor care au participat la festival şi ne-au susţinut, fie că este vorba despre public, artişti invitaţi, critici sau ziarişti.
Ne vedem la anul, la ediţia a unsprezecea de TESZT!