Timisoara

S-a incheiat a patra editie a Scolii de vara de la Garana

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 6 ani si 4 luni
Vizualizari
583

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

S-a încheiat a patra ediție a Școlii de vară de la Gărâna

Școala de vară de la Gărâna, un proiect de formare profesională organizat de Teatrul German de Stat Timișoara (TGST), s-a încheiat duminică, 6 septembrie 2015.
Unul dintre modulele acestei ediții a Şcolii de vară a fost coordonat de profesorii Stephan Perdekamp și Sarah Victoria de la Centrul P.E.M. (Perdekamp Emotional Method) din Hamburg, Germania. Celălalt modul a fost încredințat unuia dintre cei mai importanți pedagogi de teatru din România, actorului Miklós Bács, conf. univ. dr. la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și actorilor Andrea Gavriliu și Ștefan Lupu, din București.
Ediția de anul acesta a Școlii de vară a reunit actori ai TGST, studenți ai secției germane de actorie de la Universitatea de Vest din Timișoara și membri ai trupelor de teatru de tineret de expresie germană NiL. Timp de două săptămâni, actorii au luat parte la o serie de ateliere în care au deprins modele de comunicare interculturală, precum și noi forme de muncă artistică, precum: tehnici de comunicare emoțională, tehnici de dans contemporan utilizând metoda Laban și tehnici de compoziție folosind metoda Viewpoints.
Despre atelierele Școlii de vară 2015, coordonatorul Stephan Perdekamp a declarat: „Am lucrat cu artiști foarte buni, curajoși și foarte dedicați, dornici să investească multă energie în acest program și având deschiderea maximă pentru a învăța lucruri noi. Nu a existat niciun moment în care unul dintre ei să dea înapoi sau să respingă informații. Cred că Teatrul German are una dintre cele mai extraordinare trupe cu care am lucrat.”
Totodată, Oana Vidoni, actriță TGST și participantă la cele două săptămâni de cantonament teatral, a afirmat: „Trupa a avut din nou șansa unor întâlniri valoroase în aceste două săptămâni intense, nu numai datorită profesioniștilor cu care am lucrat, care ne-au ghidat foarte precis și ne-au dăruit o mulțime de informații, ci și pentru că am avut timpul, cadrul și răbdarea de a ne dezvălui și totodată de a îi descoperi altfel pe ceilalți, de a îi întâlni așa cum, poate, în timpul stagiunii nu reușim să o facem.”
Proiectul a fost organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu sprijinul Municipiului Timișoara, al Comunei Brebu Nou și al Consiliului Județean Caraș-Severin.