Timisoara

Sectia germana a Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu - la Festivalul Eurothalia

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
797

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu - la Festivalul EUROTHALIA

Spectacolul „Povara lui Ossi” de Frieder Schuller, în regia lui Daniel Plier, o producție a Secției germane a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu va avea o reprezentație în cadrul Festivalului European de Teatru EUROTHALIA din Timișoara
joi, 13 noiembrie 2014, la ora 20,30, în sala Teatrului German.
Povara lui Ossi” este un text scris de Frieder Schuller, poet de expresie germană, libretist, scenarist și regizor, originar din România. Daniel Plier, actor al Secției germane a Teatrului „Radu Stanca” și regizorul acestui spectacol, s-a născut în Luxemburg și a studiat actoria la celebra Școală de Teatru a lui Jacques Lecoq din Paris. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Wolfgang Kandler, Daniel Plier, Daniel Bucher, Natalie Sigg și Ali Deac.
Frieder Schuller face în „Povara lui Ossi” o pledoarie pentru poetul Oskar Pastior, care apare în spectacol ca personajul Ossi. Autorul spectacolului urmăreşte parcursul biografic al lui Oskar Pastior: „Din Sibiu, via București, a ajuns în lume un poet genial. A avut multe obstacole, a lăsat ruine în urmă, până și-a croit în altă parte și de unul singur propriul său drum inconfundabil. Dosarul O.S. prilejuiește ascensiunea savuroasă a oportuniștilor anonimi, dar mai ales a celor cunoscuți”, menţionează Frieder Schuller. Spectacolul se joacă în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză.