Timisoara

Spectacole de Radu Afrim si Niky Wolcz la Festivalul Eurothalia

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
701

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spectacole de Radu Afrim și Niky Wolcz la Festivalul EUROTHALIA

A cincea zi a Festivalului European de Teatru EUROTHALIA, ziua de miercuri, 12 noiembrie 2014, va prezenta două spectacole ale teatrelor timișorene:
Boala familiei M” de Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim, o producție a Teatrului Național Timișoara (TNT), la ora 18, în Sala 2 a TNT și
Ținuturile joase” de Herta Müller, în regia lui Niky Wolcz, o producție a Teatrului German de Stat Timișoara, la ora 20, 30, în sala Teatrului German.

Boala Familiei M este un spectacol cu o carieră de invidiat, fiind singurul spectacol românesc cumpărat de Teatrul Odeon din Paris pentru 10 reprezentaţii și invitat la numeroase festivaluri internaţionale.”, subliniază echipa producătorului. Spectacolul suprapune realismul aplicat al tânărului autor italian Fausto Paravidino universului oniric creat de regizorul Radu Afrim și de scenografa Velica Panduru, laureată a Premiului UNITER pentru cea mai bună scenografie, pentru creația sa la acest spectacol. Spectacolul se joacă în limba română, cu traducere în limbile germană și engleză.
Montarea producţiei „Ținuturile joase” de Herta Müller îi aparţine lui Niky Wolcz, iar echipa de producţie îi reuneşte pe scenografii Helmut Stürmer şi Fehérvári Zsolt, precum şi pe regizorul de film Bogdan George Apetri. „Ţinuturile joase“ este o colecţie de povestiri ale Hertei Müller, scriitoare germană originară din Banat care a fost distinsă în 2009 cu Premiul Nobel pentru literatură. La vârsta maturităţii, naratoarea îşi aminteşte de copilăria ei din Niţchidorf, de şcoală, de duminicile de la biserică, de jocurile copilăriei, mai apoi de serile de dans şi de experienţele de la oraş. Sunt evocate episoade ale acelor vremuri și readuse la viaţă personajele trecutului. Povestitoarea retrăieşte propriile temeri din copilărie, conflictele părinţilor ori micile pungășii ale sătenilor, fără însă ca ilustrarea acestei perspective subiective să fie lipsită de căldură şi umor. Spectacolul se joacă în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză.