Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Spectacole din Germania și Polonia în deschiderea Festivalului European de Teatru Eurothalia 2016

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 8 ani si 8 luni
Vizualizari
776

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spectacole din Germania și Polonia în deschiderea Festivalului European de Teatru Eurothalia 2016

Cea de-a șasea ediție a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara (TGST), se deschide cu spectacolele

Sertare”, conceptul: She She Pop, o producție She She Pop (Germania), coproducție: HAU / Hebbel am Ufer Berlin, Kampnagel Hamburg, FFT Düsseldorf & brut Viena
vineri, 7 octombrie 2016, la ora 18
în sala Teatrului German


și „Dybbuk”, după S. Ansky, regia: Maja Kleczewska, o producție Teatrul Evreiesc Ester Rachel Kamińskași Ida Kamińska (Polonia)
vineri, 7 octombrie 2016, la ora 21
în sala Polivalentă CRAFT.
Compania She She Pop este un colectiv performativ feminin fondat la sfârșitul anilor '90. Spectacolele lor (atât textele, cât și conceptele regizorale) sunt create colectiv. She She Pop explorează principiile și limitele comunicării teatrale. Pentru această companie, scena este un spațiu în care se iau decizii, se testează forme de dialog și sisteme sociale, se învață sau se anulează gesturi și ritualuri sociale. She She Pop a primit de-a lungul timpului premii precum: Premiul Wild-Card la Festivalul Favoriten Dortmund, Premiul Institutului Goethe la Festivalul Impulse Düsseldorf sau Premiul George Tabori pentru întreaga activitate.
În spectacolul „Sertare”, membrele companiei She She Pop (toate crescute în Germania de Vest) apar pe scenă alături de adversarele lor crescute în Germania de Est cu scopul de a deschide și de a răscoli prin sertarele fiecăreia, de a crea o biografie colectivă a ultimilor 40 de ani, pornind de la materialele personale ale performerilor. Scrisorile, fragmentele de jurnal și alte documente personale sunt aranjate cronologic, alături de acestea regăsindu-se și texte literare, texte politice, muzică sau fotografii din repertoriul vizual personal al fiecăreia dintre ele. Întrebările despre „the other side” trebuie să își găsească răspunsul fără a recurge la surse obiective, autoritare. O istorie polifonicăși profund subiectivă a diviziunii între Germania de Est și Vest relatată live.
Spectacolul „Dybbuk” e bazat pe piesa evreiască clasică scrisă de S. Ansky, o „Romeo și Julieta” evreiască, o legendă folk, care spune povestea sufletului unui student mort, care intră în corpul iubitei lui. Maja Kleczewska și Łukasz Chotkowski pun povestea într-un context mai larg, transformând-o într-o poveste despre alianța distrusă dintre națiuni și despre reîntoarcerea memoriei. Piesa lui Ansky este completată de povești adiționale despre cetățenii din ghetouri și despre victimele și supraviețuitorii Holocaustului. În aceste timpuri, în care retrăim amenințarea ideologiilor totalitare și a războaielor, trebuie să ne reamintim despre oamenii uciși, despre Viața lor, pentru a preveni repetarea istoriei.
Regizoarea spectacolul „Dybbuk”, Maja Kleczewska, este una dintre cele mai provocatoare și importante creatoare de teatru din Polonia, montând în general texte clasice pe care le adaptează în funcție de propriul vocabular teatral. A realizat spectacole la cele mai renumite teatre din Polonia, fiind distinsă de-a lungul timpului cu premii precum „Polityka” Theatre Passport.

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/