Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Spectacolul TGST „Neintelegerea”, in turneu la Sibiu

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 8 ani si 10 luni
Vizualizari
640

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spectacolul TGST „Neînțelegerea”, în turneu la Sibiu

Schimbul de spectacole între cele două scene de expresie germană din România continuă: după ce Secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) a susținut la Timișoara în luna martie 2016 spectacolul „Panică. Bărbaţi în pragul disperării” de Mika Myllyaho, a venit rândul Teatrului German de Stat Timișoara (TGST) să prezinte la Sibiu o producție. Astfel, spectacolul „Neînțelegerea” de Albert Camus, în regia lui Bocsárdi László, va avea loc

marți, 19 aprilie 2016, ora 19,30
în sala Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Turneul are loc cu sprijinul Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu.

Distribuția îi reunește pe actorii Enikő Blénessy, Georg Peetz,Ida Jarcsek-Gaza, Ioana Iacob și Sorin Leoveanu. Decorul este semnat de Bartha József, costumele au fost concepute de Dobre-Kóthay Judit, iar muzica este creația lui Könczei Árpád. Spectacolul se traduce în limba română.

Piesa lui Camus – scrisă în anii 1942/1943 în Parisul ocupat – preia întrebările prezente în întreaga sa operă despre sensul vieţii şi despre (im)posibilitatea aflării fericirii într-o lume părăsită de Dumnezeu. Lucrarea evocă povestea Marthei și a mamei ei, care conduc un han într-o modestă localitate din Boemia. Martha îşi doreşte să renunţe la tot şi visează la o viaţă mai bună pe malul mării. Pentru a îşi îndeplini această dorinţă, cele două femei jefuiesc clienţii bogaţi, iar apoi îi îneacă. Când apare un nou client, cele două femei nici măcar nu bănuiesc că acesta este chiar fiul, respectiv fratele pierdut, plecat de acasă în urmă cu douăzeci de ani, despre care nu mai ştiu nimic. Se ajunge astfel la o neînţelegere fatală.

Spectacolul „Neînțelegerea” a fost produs de TGST în 2012, fiind prezent în același an și în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru de la București.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro