Timisoara

Tabăra de creație artistică si documentare “Clisura Dunării”

Tabăra de creație artistică si documentare “Clisura Dunării”

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Vizualizari
897

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tabăra de creație artistică si documentare “Clisura Dunării” este o inițiativă a Asociației “Dunarea Moldova Noua” cu sediul in localitatea Moldova Nouă, Str. Mihai Viteazul Nr. 36/A, Jud. Caraş Severin, avand nr. CRT 4648 si nr. de inregistrare național 15843/A/2008, fiind reprezentată de Dl. Corneliu Martin in calitate de preşedinte.

Asociația a fost inființată cu scopul de a sprijinii dezvoltarea durabilă a zonei Clisura Dunării puternic afectată de activitățile de minerit. Proiectul a fost susținut de către Primăria Moldova Nouă si s-a desfăşurat in intervalul 24-30 iunie 2019 la Pensiunea Baba Caia.

Proiectul Tabăra de creație artistică şi documentare “Clisura Dunării” reprezintă un context-resursă dedicat necesităților actuale ale artistului și ale publicului pentru a stabili un dialog direct și formator prin intermediul expoziției, cercetării și promovării.

Tabăra de creație a avut ca invitați 10 artisti plastici profesionişti din mai multe tări europene care au lucrat în diferite tehnici, acrilic, ulei, sau tehnici mixte si au încercat să surprindă atmosfera si motivele locului. Artiştii invitați de către curatorul taberei, Costin Brăteanu au fost: Vasile Pintea, Sorin Nicodim, Matyás Laszló, Duska, Aron Kravits, Dragoljub Firulović, Lina Morkunaite- Vikeliene, Ewa Miazek si Lena Khvicia.

Vernisajul va avea loc in data de 26 septembrie, ora 17:00 la Galeria Primăriei Timişoara şi in data de 17 octombrie 2019 la Galeria Agora a UAP din Reşita.

Vă asteptăm cu drag la vernisaj!