Timisoara

Tabara de creatie Rubin - Dubova editia a IX-a la final

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
986

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O nouă ediţie a Taberei de creaţie Rubin-Dubova s-a încheiat. Nume mari ale plasticii naţionale au creat timp de o săptămână la Cazane în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Taberei de creaţie Rubin–Dubova, organizată de Fundaţia Rubin.

Nume mari ale plasticii naționale și locale au fuzionat cu natura în săptămâna care a trecut. Au savurat Dunărea în golful Dubovei, au privit florile, norii, frunzele și valurile, au imaginat mandale, au mângâiat foile cu tușe de acuarelă, au născut piramide de Dubova.
Alături de sculptorul timișorean Horia Bojin, care este și consultantul artistic al Fundației Rubin, și de istoricul de artă Dana Sarmeș, au împărțit frumusețea locului artiștii: Florentina Voichi (Bucureşti), Felicia Selejan (Timişoara), Mircea Roman (Bucureşti), Flora Răducan (Lugoj), Constantin Răducan (Lugoj), Ştefan Pelmuş (Bucureşti), Georgiana Manea Josan (Bucureşti), Eusebiu Josan (Bucureşti).

Tabăra s-a desfăşurat în perioada 4 – 10 august 2014, în localitatea Dubova (judeţul Mehedinţi) şi a fost organizată de Fundaţia Rubin în parteneriat cu Primăria Dubova.Vernisajul lucrărilor realizate în tabără va avea loc în această toamnă, la Timișoara.

Sponsorii ediției: Bergenbier, Print Press, Incremental, Emilliani, Şcoala de Meserii Eurotraining şi Papillon Cafe.