Timisoara

Teatrul German de Stat ofera o bucurie copiilor in luna decembrie

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 ani si 8 luni
Vizualizari
494

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În luna decembrie 2015, Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) a organizat campania #DSTTschenkt / #TGSTdaruieste, o campanie de Sărbători care și-a propus să promoveze și să răsplătească generozitatea.
Printre evenimentele acesteia se regăsește și inițiativa TGST oferă o bucurie copiilor. Astfel, Teatrul German oferă bilete gratuite la spectacolul „Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Simonei Vintilă, câtorva zeci de copii de la Centrul de primire în regim de urgență a copiilor străzii din Timișoara, precum și unor copii proveniți din familii defavorizate. Spectacolul se joacă în data de 28 decembrie 2015. Inițiativa este organizată în colaborare cu Asociația Civică și Umanitară „Mâna ajutătoare“ (ACUMA) Timișoara, cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiș și cu Asociația Pieces of Heaven Timișoara.
Despre acest eveniment, reprezentanții Asociației Pieces of Heaven declară: „Este o inițiativă care îi scoate pe copiii defavorizați din rutina lor plictisitoare și tristă, o acțiune care îi va face să se simtă altfel, să se simtă speciali.Noi ne-am bucurat foarte mult pentru că Teatrul German ne-a oferit posibilitatea de a veni cu copiii la teatru în mod gratuit, ne doream demult să îi scoatem în oraș pentru activități culturale, însă tot timpul interveneau alte lucruri mai importante de cumpărat: medicamente, lemne, alimente, îmbrăcăminte. Acum avem ocazia să le arătăm lumea minunată a teatrului.
Basmul muzical „Hänsel şi Gretel”, după Fraţii Grimm, în versiunea scenică a Simonei Vintilă şi a lui Ilie Stepan a avut premiera în 2012. Liana Iancu semnează coregrafia, iar Botond Nosz light-designul producţiei. Dramaturgia este asigurată de Valerie Seufert. Ilie Stepan a creat muzica originală a spectacolului, iar Dana Borteanu a compus versurile cântecelor. Ioana Popescu a imaginat decorul şi costumele. Regia spectacolului poartă semnătura Simonei Vintilă. Distribuția îi reunește pe actorii Boris Gaza, Isa Berger, Franz Kattesch, Isolde Cobeţ, Tatiana Sessler, Dana Borteanu, Anne-Marie Waldeck şi Aljoscha Cobeţ.