Timisoara

Teatrul German de Stat Timișoara la FEST(in) pe Bulevard

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 ani si 1 luna
Vizualizari
408

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Teatrul German de Stat Timișoara la FEST(in) pe Bulevard

Spectacolul de teatru-dans „Hotel PM”, o producție a Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), se va juca în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FEST(in) pe Bulevard
luni, 17 octombrie 2016, la ora 21
în sala Teatrului Odeon București.

Festivalul Internațional de TeatruFEST(in) pe Bulevard a fost inițiat în 2013 de către Teatrul Nottara. Despre acest proiect, organizatorii declară: „În acești ani, festivalul a avut două secțiuni principale: una rezervată comediei, cealaltă dedicată crizelor de tot felul, care, de o bună bucată de vreme, fac parte din viața noastră cotidiană. În 2016, această a doua secțiune aduce în prim-plancrizele de familie.”
„Hotel PM” a fost produs de Teatrul German în martie 2015, fiind conceput de coregrafa, dansatoarea și actrița Andrea Gavriliu. Acesteia i se alătură o echipă amplă de artiști: scenografia este semnată de Andreea Săndulescu, muzica este compusă de Mihai Dobre, cu participarea lui Alex Pop, iar proiecțiile video sunt creația lui Daniel Păun. Distribuția îi reunește pe actorii-performeri Olga Török, Konstantin Keidel, Isolde Cobeț, Daniela Török, Radu Vulpe și Horia Săvescu.
„Hotel PM” aduce pe scenă întâmplările absurde si neașteptate ce au loc într-o cameră de hotel: musafirii hotelului descoperă spațiul prin dans, explorând decorul cu toate elementele lui, camera de hotel devenind astfel un spațiu simbolic, în care trăirile umane sunt caricaturizate. Spectacolul reunește diferite mijloace artistice, precum dansul, muzica electronică, scenografia și proiecțiile video, creând astfel un proiect complex, ce are ca scop deconstrucția unor stereotipuri.