Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Tot ce trebuie sa stii despre marii artisti ai istoriei noastre

Tot ce trebuie sa stii despre marii artisti ai istoriei noastre

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
434

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In cursul istoriei, inca de la primele datari ale marilor minti luminate, multe dintre aceste persoane au fost considerate ca fiind cu mult inainte de era in care au trait, gandind mereu in viitor si incercand sa introduca noi notiuni si informatii pe care ceilalti sa le poata folosi pentru a crea o societate mai buna si mai moderna. Cu toate acestea, de fiecare data exista si cei ce se opun schimbarilor si in acest sens, pot face tot ce este posibil sa evite asta.

In ceea ce priveste arta, un domeniu pe cat de fascinant, pe atat de neinteles, multi artisti si operele lor au fost fie aduse pe culmile gloriei, fie denigrate, negate si s-a dorit eliminarea acestora, prin diverse metode, legale si ilegale. Si chiar daca in trecut nu existau atat de multe institutii si persoane care sa poata reglementa un artist si sa impuna anumite reguli care sa fie respectate de catre toti. Au exista numeroase opere de arta, atat picturi cat si desene, realizate atat ca o pasiune de catre marii artisti ai istoriei cat si in mod exclusiv pentru cineva anume.

Ca si in ziua de azi, multi dintre artistii consacrati ai istoriei au folosit arta si ca o sursa de veni si astfel, putem spune ca pe langa operele create separat, isi ofereau serviciile si celor ce doreau asta. Ambele exemplu, sau mai bine spus, opere din ambele categorii au avut parte de-a lungul anilor atat de parere positive cat si negative din partea criticilor dar si a persoanelor simple, care au dorit sa-si exprime parerea in acest sens. Insa pentru a putea crea o parere cu adevarat solida este nevoie de informatii exacte si clare, ceea ce este greu de obtinut, pictura fiind chiar si acum o arta neinteleasa de foarte multe persoane si doar putini din cei pasionati de asta reusesc sa ajunga la un nivel la care sa poata fi recunoscuti.

O data cu atingerea unui anumit nivel de notorietate, orice persoana atrage de la sine nu numai aliati dar si dusmani, inamici, cei ce vor fi mereu impotriva a ceea ce spune si face acea persoana. Asta s-a intamplat mereu si in cazul multor mari artisti ai istoriei noastre, de la DaVinci si pana la Picasso. Cum fiecare dintre acestia a avut stiluri diferite, ca de exemplu natura, rutina zilnica, viata cotidiana, conditia omului si tot asa, unele desene, tablouri sau schite nu erau pe placul anumitor persoane, erau considerate obsecene, vulgare, deranjante pentru o anumita categorie iar motivele pot continua.

De la un exemplu la altul, pot fi numite numeroase scandaluri din arta care au avut loc de-a lungul istoriei, ce pot fi gasite in editia intitulata Marile scandaluri din pictura – Gerard Denizeau, ce poate fi gasita la un pret foarte bun la Libraria Donaris. In acest volum pot fi gasite informatii pe care putini amatori ai artei le cunosc, atat despre viata personala a multor mari artisti consacrati cat si despre operele sale si greutatile cu care s-au confruntat in a incerca sa ofere lumii unele dintre cele mai apreciate creati existente in ziua de azi.

Ca si in cazul scriitorilor sau sculptorilor, specialistii din ziua de azi inca incearca sa isi dea seama ce exprima cu adevarat creatiile acestora, la ce se refera, ce sentimente reies din acesta si asa mai departe. In cele mai multe cazuri putem adapta asta la ceea ce simtim sau consideram noi mai potrivit. Exista desigur si marturii ale acestora, pastrate in timp pe cale verbala sau in scris, prin documente oficiale sau neoficiale, in care unii dintre acestia vorbesc, in mare sau in detaliu despre anumite creati ale lor.

Asta ne poate oferi o perspectiva mai buna asupra modului lor de gandire, a ceea ce vor sa exprime si sa arate lumii. Toate aceste informatii alaturi de multe altele pot fi gasite in voluml mai sus mentionat alaturi de diverse ilustratii si exemple, prin care cititorii sa poata intelege mai bine toate aspectele explicate. Aici sunt prezenti atat unii dintre cei mai mari artisti cat si persoane mai putin cunoscute dar ale caror „scandaluri” au reusit sa se evidentieze in decursul istoriei prin gravitatea sau amploarea lor dar si prin comicul creat, in unele cazuri.

Desigur, o data cu o gandire atat de vasta, pot aparea si tulburari de comportament, o viziune diferita asupra lumii inseamna si abordarea diferita a anumitor aspecte si astfel, faptul ca cineva este diferit de ei si gandeste la un nivel mai inalt sau pur si simplu diferit, poate fi deranjant pentru multe persoane. In acest fel, au fost realizate multe acuzatii asupra celor mentionati in volumul oferit de aceasta librarie, explicate in detaliu, de la initiere si pana la finalul acestora, de catre autor.

Multe dintre cele mai cunoscute picturi ascund fara indoiala si aspecte cu greu descoperite de specialisti, unele chiar din intamplare. Faptul ca acestea au putut fi incluse atat de usor, practic la vedere, este in acelasi timp atat fascinant cat si ingrijorator sau deranjant pentru unii, sugerand faptul ca cei ce le-au creat pot apartine de anumite comunitati, sa aiba anumite credinte sau anumite abordari asupra vietii, societatii si a altor aspecte de interes pentru omul de zi cu zi.

Exista numeroase lucruri ce pot fi spuse despre un individ prin ceea ce face, ce spune sau ce creaza si ofera celorlalti.

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro