Timisoara

Trupa de teatru NiL a Liceului Lenau joacă la Osijek, în Croația

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 ani si 5 luni
Vizualizari
585

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Trupa de teatru NiL a Liceului Lenau joacă la Osijek, în Croația

Trupa de teatru NiL a Liceului „Nikolaus Lenau“ participă la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Tineret de Limbă Germană de la Osijek, Croația, care se desfășoară în perioada 16-19 iunie 2017. Elevii liceului german din Timișoara joacă astăzi, 17 iunie, spectacolul „Spre casă“ de Ludmila Razumovskaia pe scena Teatrului pentru Copii din Osijek. Acesta este totodată ultimul spectacol al trupei NiL înaintea vacanței.
De asemenea, în cadrul festivalului, actrițele Teatrului German de Stat Timișoara (TGST) Isolde Cobeț și Isa Berger conduc ateliere de specialitate cu participanții la festival, tineri care vin anul acesta din Croația, Polonia, România, Serbia și Ungaria.
Festivalul de la Osijek își propune să reînvie bogata tradiție germană a orașului de pe malurile Dravei și, în acest context, să readucă limba germană pe scenă. Manifestarea este organizată de Comunitatea Germană – Asociația Șvabilor Dunăreni din Osijek, cu sprijinul Consiliului pentru Minorități Naționale al Republicii Croația, al Ambasadei Germaniei la Zagreb și al Orașului Osijek.
Activitatea trupei de teatru de tineret NiL face parte din programul de pedagogie teatrală al TGST și este sprijinită de Municipiul Timișoara și de Asociația Prietenii Liceului Lenau, din Germania.