Timisoara

Trupe din Germania, Bucuresti si Timisoara in a patra zi a Festivalului Eurothalia

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 8 ani si 2 luni
Vizualizari
926

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Trupe din Germania, București și Timișoara în a patra zi a Festivalului EUROTHALIA

Festivalul European de Teatru EUROTHALIA, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara, continuă în ziua de marți, 11 noiembrie, cu trei spectacole:
After All”, spectacol de dans, după un concept de Vava Ștefănescu, la ora 18, la Casa de Cultură a Studenților,
Călătorie către Petușki ”, după Venedikt Erofeev, în regia Laurei Linnenbaum, la ora 19,30, în sala Teatrului German și
Regina frumuseții din Leenane” de Martin McDonagh, în regia lui Upor László, la ora 21, în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Timișoara.
Spectacolul„After All” este o producție a Asociației „Colectiv A” în cadrul Festivalului Temps d‘Images (coproducători: Zamek Ujazdowski, Polonia, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti). Acesta prezintă istoria personal și artistică a Vavei Ștefănescu, renumită coregrafă ce a promovat dansul contemporan în România și ale cărei spectacole au fost prezentate de-a lungul timpului pe scene din Anglia, Germania, Franța sau Polonia. „After All” a fost conceput în dialog cu interpreta Carmen Coțofană ca o autobiografie multimedia. Interpreta trece prin diferite stări și episoade, corpul acesteia devenind un spațiu de proiecție a vieții coregrafei.
Călătorie către Petușki” este o producție a Teatrului de Stat Saarland (Germania). Autorul Venedikt Erofeev, aici numit Venia, este protagonistul acestui spectacol, bazat pe o adaptare a poemului în proză Moscova-Petușki. Venia pornește într-o călătorie cu trenul către iubita sa, de la Moscova spre Petușki. Datorită consumului unui amestec de băuturi alcoolice, dar și datorită aparițiilor diverselor fantome și coruri de îngeri, călătoria sa devine una foarte amuzantă, profund dezolantă și extrem de paradoxală. Călătoria sa nici nu se sfârșește la destinația prevăzută. Spectacolul se joacă în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză.
Regina frumuseții din Leenane” este un spectacol regizat de Upor László, din Ungaria, după piesa scrisă de Martin McDonagh, dramaturg, scenarist și regizor de film irlandez de mare succes. Despre producția Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, regizorul Upor László dezvăluie următoarele: „Acest mic sat irlandez numit Leenane se află foarte departe de Timișoara, Novi Sad sau chiar Budapesta. Dar întâmplările din această piesă sunt de zi cu zi, chiar şi aici. Sper sincer că răsturnările de situaţie şi momentele cele mai dramatice din piesă îi sunt cunoscute spectatorului numai din auzite. Rar mai găsim printre noi pe cineva atât de norocos / ghinionist, care să nu fi experimentat pe propria-i piele agoniile, respectiv frumuseţea ciudată şi profundă a relaţiilor dintre personajele interdependente, fără nicio speranţă. Aşadar Leenane este aici, iar noi suntem acolo în Leenane.” Spectacolul se joacă în limba maghiară, cu traducere în limbile germană, română și engleză.
Pentru festivalul „Eurothalia”, biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
- la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)
Orar: Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19; Sâmbătă: 10-15
- cu o oră înainte de începerea spectacolelor, la sălile de spectacol.
- online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.