Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Webinar gratuit: Nutrientii Creierului

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sanatate
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
553

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 17 octombrie 202320:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Îți propun să ne vedem marți, 17.10, de la ora 8p.m, pe
Pagina DIETETICA, la un webinar gratuit:

”NUTRIENȚII CREIERULUI”
Am și un DAR pentru toți cei care vor participa la acest webinar și vor fi alături de mine. Asta, evident, pe lângă informația cercetată în ultima vreme despre nevoile nutriționale ale creierului ce stă departe de degenerescențe cognitive!
Iar astăzi am pentru tine o .. REȚETĂ DE VIAȚĂ BUNĂ!

Da, este o rețetă ce susține funcția unui sistem nervos echilibrat prin:

HIDRATARE
și
ELEMENTE ESENȚIALE.

APA - ”cap se listă” în oricare recomandare nutrițională, mai ales cea legată de sistemul nervos. Dacă nu învățăm să consumăm apă, oricare alt sfat nutrițional este mai puțin important.
Câtă apă pentru 1 zi?
30-50ml apă/kg corp.
Aici intră apa, apa cu lămâie și ceaiul neîndulcit, precum și sucurile de fructe proaspete (care nu sunt o recomandare bună pentru toți!).
Puterea de hidratare a sucurilor proaspete obținute prin stoarcere de rădăcinoase și fructe este deosebită, cu atenție însă la cât de dulce este și ce cantitate consumăm.
Și, încă o dată: nu este o alegere bună pentru toți (diabet, supraponderabilitate, sindrom metabolic, sedentarism, etc.).


”B-urile”! Zilnic, o linguriță de fulgi de drojdie (merg presărați pe pâine cu ulei de măsline sau dovleac - atenție la calitatea uleiului! - sau pe salată) și tot zilnic, câteva cereale integrale – 1 lingură de cereale de ovăz, hrișcă sau maxim 2 felii din pâine de secară, sunt o alegere excelentă.
Hrișca, o pseudocereală cu proprietăți antioxidante, reduce glicemia și are foarte bune indicații nutriționale. Este trebuință de adaptare la gustul ei specific, atâta tot!


VITAMINA C - este denumită ”regina vitaminelor” și nu întâmplător.
De ea depinde sistemul nostru nervos, circulator, absorbția celorlalte vitamine (fierul este una dintre ele!). Important aportul ei, de 2 ori/zi, de preferat din alimentație.
Dimineața, apa cu lămâie, apoi pătrunjel verde zilnic sau goji, ardei roșu, citrice etc. Să aveți gândul că, și dimineața și după-masa, este necesar acest aport de vitamina C. Niciodată înainte de culcare, poate aduce un somn mai puțin liniștitor.


VITAMINA E - zilnic, 1-3 linguri de ulei de măsline crud, calitativ, adăugat în salate, obligatoriu!
Oleocantalul prezent în uleiul de măsline ajută creierul să elimine plăcile de amiloid, proteina care se formează la niveluri toxice, în cazul celor afectați de maladia Alzheimer.” - Max Lugavere, ”Genialimente”


CALCIU - semințele de susan, 1 linguriță mestecat foarte bine, legat de o masă, reprezintă o excelentă sursă de Ca.
La fel de bun este sucul de morcov proaspăt 150ml/zi.
Și lactatele din laptele animalelor crescute cu iarbă, evident că da!


VITAMINA A - zilnic 1 morcov, pentru sănătate, frumusețe și susținerea tinereții minții noastre. Alegeți hrana colorată: portocalie, galbenă, verde închis - aceasta conțin vitamina A.


OMEGA 3 - în combinație cu un fruct sau legumă crudă, alături de masă, ajută întregul organism, precum și absorbția vitaminelor liposolubile din hrana crudă. Caută DHA și EPA din omega-3, suplinește mai apoi dieta și cu sursa vegetală ALA.


LECITINA - un aminoacid cu rol important în formarea neurotransmițătorilor. Implicată și în transportul lipidic, ar fi bine ca lecitina să nu lipsească din programul nostru de suplimente, în anumite perioade de timp.


ULEIUL DE COCOS - conține și ceva grăsimi saturate, însă este unul dintre alimentele ce ajută la regenerarea celulei nervoase.
Zilnic 1/2 de linguriță, sau chiar o linguriță, dacă aportul de grăsimi este conștient controlat în restul programului nutrițional.


17.10 - ora 8p.m.


Informația de astăzi nădăjduiesc să fie valoroasă pentru schimbarea în bine și starea de sănătate de peste 10 sau 20 de ani, a fiecăruia dintre noi.


Îmbunătățirea dietei nu este pur și simplu pentru a preveni boala,
ci este mai degrabă pentru a optimiza funcția,
pe tot parcursul vieții.


Te aștept și pe BLOG unde găsești în fiecare lună noi articole. Rămânem aproape și pe rețelele de socializare, cu bine!